avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul silvic, nu depune la dosarul de la ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul ...

Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul la obiecțiunile încuviințate la raportul de expertiză.
A fost numit un expert silvit in realizarea unei expertize. A fost efectuata expertiza, a fost inaintata la dosar, dar nu cu toate datele cerute de judecator. De 12 luni se asteapta sa raspunda la obiectiunile cerute de instanta si nu da nici un raspuns. A fost verificata starea expertului la forul lor, este in activitate. Inteleg ca sunt presiuni din partea adversa, nu pot dovedi cu documente acest lucru, Onorariul a fost achitat. Cum trebuie sa procedez, pentru a fi obligat expertul sa depuna obiectiunile. Se vede ca este protejat si de instanta, nefiind penalizat! Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 17:45, 12 Ianuarie 2024
Instanța poate dispune amendarea expertului. Insistați!
Instanta de judecata este singura in masura sa dispuna amendarea expertului.
In mod normal, la dosarul cauzei, la fiecare termen de judecata, expertul ar trebui, sa depuna o notificare in care sa motiveze lipsa raspunsurilor la obiectiunile formulate si aprobate de catre instanta de judecata.
Multumesc pentru raspuns. De fiecare data , la fiecare termen de judecata, expertul nu a raspuns, iar judecatorul amana , cate 5 -6 luni, data de judecata, probabil se va prescrie.
Nu a raspuns expertul nici de data aceasta la adresa comunicata de instanta. Desi s-a cerut a dispune masuri de catre instanta, aceasta iar a amanat procesul ( a treia oara , in termen de 14 luni) pe motiv ca nu exista raspunsul expertului. Din ce se vede, se urmareste si de instanta ,... ceva. Din cate inteleg ,sunt presiuni mari asupra expertului. Suntem in proces la judecatorie. De 3 ani , doar amanari.
Nu cred sa fie vorba de interese. Posibil ca expertul sa nu mai figureze in lista MJ la adresa respectiva sau instanta nu are la dispozitie un alt expert.
Nu aveti alta solutie decat sa asteptati ce va decide instanta.
La fiecare termen de judecata depuneti notificare la dosar prin care cereti inlocuirea expertului/ amendare acestuia/ alta solutie a instantei.

Alte discuții în legătură

Continuarea unei expertize judiciare dupa renuntarea la calitatea de expert judiciar LauraCod LauraCod Buna ziua, Am efectuat o expertiza judiciara si am depus-o. Dupa o perioada, din motive personale am renuntat la calitatea de expert judiciar. Una din parti ... (vezi toată discuția)
Raport expertiza geo-vem geo-vem O nelamurire,intr-o contestatie la executare sa dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile,dupa lungi asteptari a ajuns si raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Cum se va alege expertul ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Suntem 3 moștenitori. Un moștenitor locuiește în Timișoara și a vrut ca moștenirea să se împartă în instanță, pentru că nu a ... (vezi toată discuția)