avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Donarea unui imobil îl poate pune la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Donarea unui imobil îl poate pune la adăpost pe ...

Buna ziua,

Donarea unui imobil îl poate pune la adăpost pe donator, de executarea silită a acestuia, pentru neplata unor datorii la bănci? Menționez ca imobilul nu este ipotecat sau adus în garanție.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
Alexandru9876, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru9876 , utilizator 17:49, 27 Septembrie 2023
Bună ziua!
Nu, donarea unui bun nu va poate pune la adăpost de creditori, aceștia pot ataca donația respectiva și readuce bunul in patrimoniu pentru executarea propriilor creanțe ale acestora.
Am înțeles, va mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, donarea unui imobil nu vă pune deloc la adăpost de executarea silită, dacă aveți datorii la creditori.
Creditorul poate cere ca instanța de judecată să anuleze donația și să aducă imobilul la starea inițială, apoi îl scoate la licitație.

Debitorul garantează orice datorie cu toate bunurile sale mobile și imobile.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru completare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)