avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision intermediere chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision intermediere chirie

Buna ziua

As vrea sa ma lamureasca cineva: Am inchiriat un apartament prin agentie, s-a platit comisionul cerut catre agentie de proprietar, insa chiriasul a plecat dupa 5 luni . . Agentia a cautat un alt chirias, insa cere alt comision. Trebuie sa platesc iar ? Contractul de inchiriere fusese pentru un an. Daca tot pleaca asa chiriasii...de fiecare data trebuie platit ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: goldlegend , utilizator 11:12, 28 Septembrie 2023
Bună seara. Agenția vă cere comisionul pentru fiecare chiriaș care vi-l recomandă, la solicitarea dumneavoastră. Corect ? Ce agenție de intermediere ar munci pe degeaba ? Niciuna. Deci, serviciile de intermediere în găsirea unui chiriaș sunt făcute la solicitarea dv. Iar aceste servicii se plătesc, de fiecare dată . Agenția nu și-a luat obligația să vă găsească chiriași timp de un an; aceea perioadă de închiriere a imobilului nu are treabă cu serviciul de intermediere între dv. și potențialul chiriaș. Orice produs/ serviciu prestat legal are la bază unele instrucțiuni ori condiții acceptate de ambele părți. Consultați contractul de intermediere, între dv. și agenție, dacă acesta există.

goldlegend a scris:

Buna ziua

As vrea sa ma lamureasca cineva: Am inchiriat un apartament prin agentie, s-a platit comisionul cerut catre agentie de proprietar, insa chiriasul a plecat dupa 5 luni . . Agentia a cautat un alt chirias, insa cere alt comision. Trebuie sa platesc iar ? Contractul de inchiriere fusese pentru un an. Daca tot pleaca asa chiriasii...de fiecare data trebuie platit ? Multumesc !

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Chiriasi VivianaRoman VivianaRoman Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi explicati ce este de facut in urmatorul caz. Un prieten si-a inchiriat apartamentul in urma cu 3 luni printr-o agentie de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere imobil incalcat crisro crisro Buna ziua Am dat un anunt de inchiriere pentru un apartament. O agentie imobiliara a venit cu un client, care s-a hotarat sa inchirieze. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)