avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Buna seara.Am doua nelămuriri cu care v-as ruga sa ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Buna seara.Am doua nelămuriri cu care v-as ruga sa mă ajutați ...

Buna seara.Am doua nelămuriri cu care v-as ruga sa mă ajutați daca se poate.Doresc sa deschid o afacere de personalizat încălțăminte.
1.ce ar trebui sa deschid?SRL,PFA,PFI?
2.daca desenez pe o pereche de adidași sa spunem un personaj de desene animate,neavând licenta bănuiesc că încalc legea,nu?Ideea e că modelul se realizează împreună cu clientul și este personalizat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:26, 27 Septembrie 2023
1. forma legala e irelevanta;
2. bănuiți corect. mai ales daca desenul e marca înregistrată
daca tot sunteți creator, dezvoltați design-uri originale, nu copiați imagini celebre. nu puteți sa trageți clientul la răspundere, fiindcă el plătește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse personalizate cu elemente de identitate protejate de drepturi de autor dmihaic dmihaic Buna ziua si Hristos a Inviat, In primul rand as vrea sa va urez un Paste fericit si sper ca am ales forumul corect avand in vedere ca sunt nou. Vin la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate intelectuala SlimBg SlimBg Buna ziua. Am cateva intrebari care graviteaza in jurul aceluiasi subiect, si le voi nota cu 1,2,3. Trademark-ul este aplicat international sau pentru ... (vezi toată discuția)