avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la părinții ...

Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la părinții lui cu o cotă de 1/3 pt fiecare ,ei fiind 3 frați.Dupa decesul părinților ceilalți doi frați vor să își intabuleze fiecare câte o parte concretă,deci să divizeze masa succesorală, iar soțul meu nu este de acord ! In aceste condiții există vreo lege prin care ceilalți doi frați pot obține divizarea fără acordul soțului?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:25, 27 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba e donație ba e succesiune,nu prea e clar.Oricum este coproprietar pe o cota indiviza alături de ceilalți coproprietar..Nimeni nu este obligat sa rămână în indiviziune astfel ca ceilalți frați sau oricare dintre ei.pot solicita ac
Încetarea stării de indiviziune prin instanta.Nu precizați despre ce.bun.e vorba construcție,teren ,teren agricol etc.Daca nu vor sa vândă prin acord ,în instanta se va împărți în loturi egale dacă e posibil,dacă nu e posibil bunul va fi atribuit unuia dintre fr cu obligația de a i despăgubi pe ceilalți..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)