avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mi-am pierdut actele de proprietate a casei.Cum le pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mi-am pierdut actele de proprietate a casei.Cum le pot recupera? ...

mi-am pierdut actele de proprietate a casei.Cum le pot recupera?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:11, 29 Septembrie 2023
Ce acte de proprietate aveți?
pe un apartament la bloc
Nu pe ce.
Ce fel de acte aveți? Cum ați dobândit apartamentul? Contract de vânzare/donatie/întreținere/renta viageră, partaj, hotărâre judecătorească, certificat de moștenitor, titlu de proprietate etc etc etc?
mostenire
Va adresați biroului notarial unde ați dezbătut succesiunea și solicitați o copie legalizata după certificatul de moștenitor aflat în arhivă.
Dacă ați dezbătut succesiunea înainte de 1996, la fostul Notariat de Stat, va adresați Camerei Notarilor Publici de care aparține județul unde defunctul a avut ultimul domiciliu și solicitați o copie legalizata după certificatul de moștenitor.
Copia legalizata obținută de la biroul notarial sau de la Camera Notarilor Publici este valabila doar 6 luni.

Dacă ați dezbătut succesiunea în instanță, obțineți o copie legalizata după hotărârea judecătorească de la arhivă instantei care a pronuntat-o.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 1993 a decedat mama si am dezbătut moștenirea ... S.G. S.G. Buna ziua, In 1993 a decedat mama si am dezbătut moștenirea după ea cu ajutorul unui notar local. Problema e ca in momentul asta eu nu am titlul de ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor impreuna ... zcristi2000 zcristi2000 Buna ziua, Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor al mamei mele (decedata), impreuna cu actele proprietatii ptr. care s-a facut CM-ul, sunt ... (vezi toată discuția)
Despre certificat de mostenitor costincr costincr Buna ziua ! In urma cu ceva timp a fost intocmit un certificat de mostenitor. Dupa aceasta etapa e nevoie si de succesiune? Am o alta intrebare...acel ... (vezi toată discuția)