avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am un proiect ...

Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta.
Am un proiect startup nation, am semnat cu statul, sunt la faza cu banca pentru depunerea actelor sa primesc finantarea. Banca Transivlania, imi cere sa semnez un contract de fidejusiune (sper ca am scris corect) in care eu si sotia sa raspundem ca persoane fizice cu bunurile noastre materiale in cazul in care se intampla ceva. Societatea este doar pe mine, sunt unic asociat. Firma a fost infiinta in 2022 pentru acest proiect, nu am avut activitate. Am avut un ii si imi doresc sa dezvolt afacerea cu acest ajutor de la guvern.
Intrebarea mea este : este legal (posibil) ca banca sa imi ceara garantii mie si sotiei pe persoana fizica daca iau creditul ca persoana juridica ?
Ei au motivat ca asta este procedura lor, le-am cerut sa vad si eu o lista oficiala de acte pe care eu trebuie sa le dau lor si procedura, insa au refuzat sa imi trimita pe motiv ca nu avem un contract ( desi sunt client BT). Iar acel contract de fidejusiune nu avea nume si nici nu se specifica ca ar fi un contract sau acord, scria doar ca in calitate de garant ipotecar/ asociat/ reprezentant legal/ actionar in relatia cu banca in cadrul procesului de preanaliza/analiza a cererii de credit.
Astept parerile dvs.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate fi executat un bun imobiliar ipotecat in baza ... doinatruica doinatruica Buna ziua, Poate fi executat un bun imobiliar ipotecat in baza unui contract de fidejusiune semnat cu un alt creditor? Apartament luat prin credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Scãpare din fidejusiune?? alma123 alma123 Buna ziua! Vă rog să mă sfătuiţi în situaţia următoară. Am fost administratorul firmei X, fiica mea asociat unic, sotia mea salariata. In 2oo5 am ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)