avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... scãpare din fidejusiune??
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

scãpare din fidejusiune??

Buna ziua! Vă rog să mă sfătuiţi în situaţia următoară.
Am fost administratorul firmei X, fiica mea asociat unic, sotia mea salariata.
In 2oo5 am luat un credit de 7o ooo lei de la o banca, cu garantie ipotecara (hala industriala) cu dobanda de 21% pe an. O perioada am platit, dar dupa 2oo7 srl-ul nu mai avea resursele necesare. Am negociat cu banca, ca sa mai asteapta. In 2oo8 am suspendat srl-ul, si am plecat eu si sotia in Ungaria sa lucram. In 2oo9 un agent de la banca pe care il stiam m-a contactat, a venit in Ungaria si m-a convins sa semnez un contract (novatie) pentru 25o ooo lei cu 27% pe an, cu garanitie ipotecara si fidejusiune eu si sotia (renuntand de la beneficiul de discutie si diviziune:(). Credeti-ma nu stiam ce semnez, am semnat pe strada in masina. #-o.
Dupa scurt timp in 2o1o au inceput licitatia publica a proprietatii srl-ului, mi-a luat casa, si mi-au poprit veniturile ce aveam eu, ca persoana fizica intr-o alta banca din romania. Cred ca nici nu trebuie sa zic ca banca cere acum o suma imensa imposibil de platit.
Intrebarea mea:
1. De fap in 2oo9, cand am semnat contracul de novatie NU mai eram administratorul firmei. Ei nu au verificat daca am mandat si eu am omis sa le zic. Fiica mea a ramas singura in firma ca asociat unic, si ea era plecata in Italia. Contractul este valabil? Si fidejusiunea? Ar putea sa fie aceasta o cale de scapara de la aceasta banca-teapa , sau imi agravez situatia???
2. Veniturile mele in Ungaria (salariul) nu au fost poprite. Aceasta inseamna ca sunt "in siguranta" in aceasta tara? Exista intre Romania si Ungaria ceva conventie in acest sens?
3. Nici bunurile sotiei nu au fost urmarite pana acum, slava Domnului. Ea a mostenit o casa in Ungaria, si dorim sa aflam daca casa este in siguranta.
4. Fiica mea, care niciodata nu a semnat nimic poate sa aiba probleme in Romania daca se intoarce, ex. poprire salariu...?
5. SRL-ul este inca suspendat. Daca as incepe procedura insolventei oare banca ar reactiona mai agresiv, in sensul ca ar incepe urmariea patrimoniul sotiei si eventual a fiicei mele (asociat unic)?
Cineva poate să-mi răspundă?
Multumesc mult pentru orice informatie sau sugestie.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
alma123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:57, 5 Aprilie 2013
Domnule, exista mandatul aparent... nu cred ca veti scapa asa usor de contractul de credit.

Niciun bun nu este in siguranta. Daca afla de aceste bunuri, vi le vor executa printr-un executor de acolo.

Daca Fiica nu a semnat fidejusiune, nu are nicio problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita srl de catre banca pentru credit mirceajk mirceajk Un SRL are un asociat unic si un administrator (fiul este asociatul iar tatal administrator). Activitatea este de transport marfuri. SRL-ul nu are salariati, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta. am un proiect ... florinf69 florinf69 Buna ziua, am o nelamurire daca ma puteti ajuta. Am un proiect startup nation, am semnat cu statul, sunt la faza cu banca pentru depunerea actelor sa primesc ... (vezi toată discuția)
Se poate executa un imobil fara cadastru si intabulare? Dragosh1978 Dragosh1978 Buna ziua.Acum cateva luni am achizitionat o casa pentru care am facut un credit ipotecar.Printre mormanul de hartii semnate,fara sa ne dam seama(eu si sotia ... (vezi toată discuția)