avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Înregistrări contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Înregistrări contabile

O societate comerciala a achitat o suma de bani , reprezentand cheltuieli de judecata pentru mai multe societati afiliate.
Societatea nu a inregistrat suma achitata drept cheltuiala proprie , dar a inregistarat-o in contul 461 (Debitori diversi), urmand sa faca demersuri pentru recuperarea sumei si de la restul societatilor afiliate.
In prezent ANAF , desfasoara un control fiscal pentru anul 2022 si intentioneaza sa ne impuna calcularea si inregistrarea pe venit a unei dobanzi pentru suma platita ,pe motiv ca plata sumei reprezinta un imprumut acordat societatilor afiliate.
Intrebare: care este cel mai mic nivel de dobanda care am putea sa il aplicam asupra sumei achitate in numele societatilor afiliate?
Este obligatorie calcularea dobanzii sau poate fi considerata o obligatie de plata ?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cont 167 cu minus in balanta de verificare nickoleta99 nickoleta99 Am avut un aparat luat in leasing, pentru care s-au achitat doar o parte din rate, fara a fi primit aparatul fizic. Firma nu s-a mai inteles cu cei de la ... (vezi toată discuția)
Penalizari in caz de insolventa manu12007 manu12007 Buna ziua, Art. 41 aliniatul (4) din Legea 85/2006 prevede faptul ca „nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numite ... (vezi toată discuția)
Datorii mai vechi de 3 ani felisana felisana Am in soldul contul 462 suma de 80.000 lei. Aceasta datorie dateaza din anul 2004. Aceasta datorie nu mai este exigibila ca au trecut mai mult de 3 ani. ... (vezi toată discuția)