Locuiti cumva in sect 2? Pt ca ceea ce spuneti dv mi se intampla identic si mie! De 3 ani tot semnalez la primărie și la poliția locală numeroase încălcări ale legii 196/2018 de catre presedinte/cex si tot ceea ce fac aceste autorități este sa-mi dea doar niste răspunsuri inepte care demonstrează pur si simplu incompetenta si ANALFABETISM FUNCTIONAL. Nici vorba despre rezolvarea situatiilor semnalate, in spiritul si litera legii cf OG 27/2002 si OG 33/2020. La sesizarea ca admin își desfășoară activitatea ilegal întrucât nu are atestat valabil (este expirat de 7 ani), poliția locală ma trimite la primărie și primăria imi raspunde ca este valabil pe perioada nelimitată întrucât este obținut în baza legii 230/2007!!!! Nu toti avem bani, nervi si sanatate sa ne luptăm ani de zile în instanță pt că niste autorități publice refuză să aplice legea. De multe ori după 2-3 ani de proces hotararea definitivă nici nu-și mai produce efectele deoarece devine caducă. Salariile încasate ilegal nu se mai dau inapoi, fondurile colectate ilegal nu se mai dau inapoi. Deci reclamantul ramane cu timpul pierdut, cu nervii distruși si uneori chiar si cu banii pierduti, întrucât nu toti judecătorii inteleg si aplica corect legea 196/2018, o lege atât de proasta încât avocații se contrazic intre ei si judecătorii dau soluții diferite la spețe identice. Dacă autoritățile sesizate si-ar face datoria cf legii și ar aplica amenzi, va garantez 100% ca in secunda următoare persoana sancționată ar respecta întocmai legea și conducerile asoc de propr nu ar mai comite atatea abuzuri. Eu le-am făcut plângere penală funcționarilor din primărie, poliției locale și însuși primarului pt abuz in serviciu - art 246 Cod penal, iar adminului plângere penală pt exercitarea fara drept a unei profesii. Intenționez să mai fac o plângere penală pt alcătuirea unui grup infracțional si favorizarea infractorului, grup alcatuit din: președinte + cex care au angajat ilegal adminul, funcționarii din primărie care susțin ca admin îndeplinește condițiile legii, cenzorul care trebuia să verifice LEGALITATEA actelor, pol loc care in loc sa sancționeze infracțiunea ma trimite la primărie și primarul căruia i-am semnalat neîndeplinirea atribuțiilor de catre funcționarii din subordine si nu a luat nicio măsură.
gev a scris:
Multumesc.
Dar ce fac daca primariile refuza sa sanctioneze presedintele asociatiei. Mi-au comunicat sa ma adresez instantelor de judecata. Presedintele asociatiei spune ca a comunicat primariei ca legea e proasta si nu vrea sa o respecte.