avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am facut o sesizare la Primaria Cluj in legatura cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am facut o sesizare la Primaria Cluj in legatura cu unele abateri ...

Am facut o sesizare la Primaria Cluj in legatura cu unele abateri de la legea 196/2018 in cadrul asociatiei in care locuiesc. Ca urmare, Primaria mi-a trimis un comunicat in care detaliaza aspectele semnalate de mine i ceea ce au constatat ca urmare a verificarilor facute de ei. La mai multe puncte concluzia este ca...nu a fost respectata legea 196/2018 ceea ce constituie contraventie. Li s-a pus in vedere un termen de 30 de zile in care sa comunice in scris la Primarie corectarea deficientelor, in caz contrar se va sesiza Politia locala. Au trecut aproape 2 luni si...nimic. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:23, 23 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati din nou primaria, subliniind ca nu s-au respectat prevederile art. 102 din legea 196/2018, prin care politia locala ar fi trebuit sa amendeze persoanele care se faca vinovate de contraventie. Daca primaria nju rezolva nimic, aveti posibilitatea sa dati in judecata functionarul public vinovat la instantele de contencios administrativ, daca "inactiunea" acelui functionar (sau mai multi) v-a cauzat prejudicii, proprietarilor din asociatie.
[ link extern ]
Am sesizat Primaria ca nu s-a realizat implementarea solicitarilor lor in termen de 30 de zile. Am primit un mail ca solicitarea dvs a fost inregistrata cu nr..... Dar in nota primita de la Primarie este scris..in cazul in care nu se va aduce o informare scrisa cu dovada indeplinirii recomandarilor in termenul stabilit de catre noi, vom transmite o nota interna la Directia Generala Politia locala din cadrul institutiei noastre in vederea aplicarii sanctiunilor ce se impun persoanelor responsabile. Cele 30 de zile au trecut de....3 saptamani. Oare nu ar fi trebuit sa fiu tinuta la curent cu nota interna, sau nu s-a facut? Fiica admin a lucrat la biroul care se ocupa de Asociatii a primariei. Persoane din bloc mi-au spus ca datorita acestui fapt....ma lupt cu morile de vant. De asta sunt derutata. Ieri m-a sunat admin sa imi spuna ca azi sa ne intalnim sa imi dea copii xerox ale unor documente pe care le-am cerut...la inceputul lui oct anul trecut. Mi-a spus ca a sunat-o Meda ( consilierul de la primarie care se ocupa de caz) ca sa ii spuna sa mi le dea. Vorbea de Meda foarte...familiar...fiind fosta colega de job a fiicei. Oare Meda, in afara de faptul ca scoate cu forcepsul copiile xerox, nu ar trebui sa instiinteze politia pt contraventii? Una din contraventii este ca admin functiona ilegal neavand atestat valabil De asemenea nu au fost convocate AG, nu se foloseste contul Asociatiei pt plata ultilitatilor. Banii se accepta doar cash pt plata cheltuielilor de bloc si nu se depun in cont, iar contul IBAN nu este afisat la avizier desi am solicitat asta. La cererile depuse de mine nu mi s-a raspuns in termen de 10 zile....alta contraventie. De asemenea Primaria a solicitat sa prezinte registrul bancar si....nu au facut-o. Eu nu inteleg, toate acestea raman in coada de peste? Ce pot sa imi inchipui de aceasta asociatie daca e luata la bani marunti?
Nu aveti decit 2 variante :
1. Mergeti mai departe, cu avocat, in instantele de contencios administrativ..
2. Va convingeti vecinii sa organizati AG conform art. 47 din lege si schimbati conducerea asociatiei.
Sesizati din nou primaria care a dispus obligatii in sarcina asociatiei de proprietari si care in termenul impus nu a inteles sa se conformeze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce implica o cerere de sanctionare a vinovatilor? gev gev Buna ziua, 1. Daca intr-o cerere de chemare in judecata pe langa obligatia de a face [b]cer[/b] si sanctionarea vinovatilor la ce trebuie sa ma astept? Ma ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociație proprietari wazz wazz Membrii asociației proprietari refuza sa isi dea acordul pentru un cont bancar motivând ca e costisitor Cum pot fi obligați sa aibă cont bancar ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pe lege !! Ion Artene Ion Artene Buna Ziua. Situatie - Asociatia de Proprietari / prin presedinte / nu pune la dispozitie proprietarului ,copii dupa documente ale asociatiei .Care este ... (vezi toată discuția)