Buna ziua,
Sotia mea a primit decizia de pensie anticipata pe data de 26.09.2023 (data postei). Decizia a fost emisa pe 13.09.2023.
In decizie se specifica faptul ca nu au nu s-a valorificat sporul de vechime si sporul de fidelitate din adeverinta prezentata , deoarece nu se precizeaza procentul la salariul tarifar. In adeverinta este precizat foarte clar salariul de incadrare si pe alta coloana sporul de vechime si sporul de fidelitate ca valoare pentru fiecare luna si an in parte.
Am solicitat alta adeverinta in care trebuie sa apara si procentele solicitate de Casa de Pensii Sector 5.
In aceasta situatie trebuie facuta contestatie in termen de 30 de zile pentru recalcularea pensiei sau trebuie depusa o cerere in care sa anexez noua adeverinta care imi va fi eliberata?
-Daca depuneti contestatie in instanta trebuie sa o faceti in baza documemntelor aflate la dosar.
-Daca depuneti o noua adeverinta si va fi admisa, noile drepturi vor fi puse in plata incepand cu luna urmatoare a depunerii adeverintei.