Buna ziua,
as avea mare nevoie de ajutor , un sfat venit din partea unor persoane competente.Fiul meu a fost condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare , cu durata termenului de incercare de 2 ani si 10 luni intr-un dosar privind infractiuni privind comertul electronic .Nu sunt multumita de aceasta pronuntare deoarece a avut o implicare conjuncturala datorita anturajului.Tot grupul a primit aceiasi pedeapsa .Exista posibilitatea ca in cazul unui recurs sa primeasca o condamnare mai mica sau amenda penala .Intrbarea mea este :
In cazul unei condamnari mai mica de 10 luni de inchisoare cu suspendare sau amenda penala care ar putea fi durata termenului de incercare ? Ar putea fi mai mica de 2 ani si 10 luni ? Amenda penala ce cuantum poate avea si daca se trce in cazier.
Este posibil o condamnare mai mica cu o motivare solida, in scris si sustinuta de probe. Termenul de incercare se poate reduce corespunzator.Amenda penala o stabileste instanta , in functie de cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei, de art. 72 c.pen., etc.
In ceea ce priveste dozarea pedepsei de catre instanta de fond,pentru ca cineva sa se pronunte in cunostinta de cauza,trebuieste sa vada continutul dosarului cauzei,la fel si asupra posibilitatii micsorarii pedepsei in calea de atac.
Cred ca trebuieste sa angajati un avocat pentru a evalua toate aceste posibilitati si eventual,pentru a va sustine cauza.
Teremnul de incercare este prevazut de art.82 c.pen.,dupa cum urmeaza:
"Durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate,la care se adauga un interval de timp de 2 ani.
In cazul cand pedeapsa a carei executare a fost suspendata este amenda,termenul de incercare este de un an.
Termenul de incercare se socoteste de la data cand hotararea prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a executarii pedepsei a ramas definitiva"
Aceasta masura in cazul savarsirii unei infractiuni este revocata conf.art.83 c.pen,cel in cauza urmand a executa in intregime pedeapsa aplicata si care va fi adaugata la pedeapsa ce va fi aplicata pentru noua infractiune savarsita
Sentinta
andreeacoto
va rog cine imi poate explica ce inseamna acest lucru????fără antecedente penale, pentru complicitate la infractiunea de furt calificat, fapta din 15.08.2010 ... (vezi toată discuția)