avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident bizar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident bizar

Ma intreptam pe un drum comunal cu atutoturismul meu in fata mai aveam o masina,la un moment dat din fata vine o sanie trasa de un cal ,care se sperie de prima masina si intra direct pe mijlocul drumului eu c a sa evit impactul cu sania am tras treapta de volan si am intrat intr un morman de zapada avariindu mi masina.Dupa aceea am mers cu carutasul la pol si ei mi au zis ca eu a si fii vinovatul pt ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum (acoperit cu zapada) si daca aveam o viteza mai mica puteam oprii(adica opream si intra calul in masina mea,eu evitand impactul prin aceasta manevra).Carutasul a mentionat ca este a doua oara cand a scos calul pe strada(adica atunci il invata sa mearga).Cum ar trebuii sa preocedez in acest caz.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:17, 1 Februarie 2010
Interesant!
Cum au ajuns ei la concluzia ca nu ati adaptat viteza la conditiile de drum?=D> Au facut cercetari si/sau masuratori?
In acest caz carutasul trebuie sa va despagubeasca (de buna voie sau prin instanta).
Succes! :)
Ei sau referit ca daca aveam viteza mai mica opream si nu mai intram in grama de zapada ,adica opream si carutasul intra in mine,si ce ar trebuii sa fac in acest caz pt ca la casco mi au cerut Pv +declaratia mea si a carutasuli iar pol mi a zis ca nu are de ce sa mi de a PV pt ca nu are unde incadra fapta .Daca intra in mine atunci se putea.Multumesc
Politia... "daca si cu parca..."
Mergeti si cereti-le sa va elibereze dovada de reparatii nu PV, cu care veti merge la constatarea CASCO. Intr-adevar nu au ce PV de contraventie sa intocmeasca pentru ca lipsind impactul si/sau victimele evenimentul, teoretic, nu s-a produs!
Cei de la CASCO sa faca demersuri la respectiva sectie de Politie pentru completarea documentatiei.
Succes si rabdare multa!
Multumesc tuturor am rezolvat problema fapta se incadreaza in art 201 al b si art 202al c din circulatia vehicolelor cu tractiune animala DESIGUR DUPA CE AM TRIMIS O PETITIE CATRE IPJ
Din ce lege?:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)
Accident - tamponare caruta pe drum national geode geode Bun gasit! Ma aflu, din nefericire, in urmatoarea situatie: circuland pe un drum national si observand tarziu o caruta aflata pe acelasi sens de mers, in ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)