avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... penalitati neplata euro
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

penalitati neplata euro

Buna ziua
Am vandut o proprietete iar in contract sunt stipulate penalitati de intarziere a ratei ,in valoarea DOBANZI DE REFERINTA BNR.
Cum pot sa calculez Suma Finala de plata(rata+penalitati).
Contractul si sumele sunt in EURO
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 16:22, 29 Ianuarie 2010
Luati valoarea ratei de referinta a BNR de pe site-ul BNR si calculati la valoare chiar si in Euro astfel

X = suma
y = valoare dobanzii de referinta
X x Y/365 zile = z(dobanda pe zi) x nr de zile de intarziere

Apoi totul convertiti in Ron

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala Conform prevederilor art. 43 C. com. + OG 9/2000 pentru sumele neachitate creditorul este indreptatit sa calculeze dobanda legala (in situatia in care nu are o ... (vezi toată discuția)