Bună ziua!
Locuiesc in Ploiesti, la bloc.
Eu mi-aș monta repartitoare de costuri pe calorifere, dar am vorbit cu proprietari vecini pe scara mea care nu vor să-și monteze, pe motiv ca nu sunt bune, eficiente etc.
Atunci eu fiind in ”minoritate” ce fac?? Imi montez sau nu, având in vedere că sunt singurul pe scară care vrea sa-și monteze repartitoare.
Mai exista legea aceea cu 80% parcă dint proprietari trebuie să vrea să și monteze ca să îți poți monta și tu.
E o neclaritate totală, iar presa nici nu explică în detaliu ce și cum, decât spune că ”trebuie” montate, darn u oferă explicații detaliate, de aceea v am scris.
Va multumesc
Va supuneti majoritatii.
Vecinii dv au dreptate. Repartitoarele aduc beneficii doar celor care nu locuiesc sau macar pleaca ( toti membri) zilnic de acasa la serviciu.
In rest doar costuri mai mari.
Sunt la Bucuresti cazuri cand un bloc a pus repartitoare.
Blocul identic de langa nu au pus ca batranii au spus ca ei sunt majoritatea pensionarii ai nu pleqca de acasa.
Costurile sunt enorme la cei care au montat repartitoare si cam fac frigul.
La ceilalti stau cu geamurile deschise ca nu mai merg robinetii caloriferelor de ani de zile si nu vor sa moara de cald , si au si caldura si platesc mai putin ca cei care au pus repartitoare.
Imi spuneti sa ma supun majoritatii.Asta inseamna sa nu imi montez. Deci voi plati amenda.Statul face misto de locatari, statul nu stie ce spuneți dv.?Deci sa ma astept la amendă Vă mulțumesc.
Locuitorii de la bloc trebuie să respecte anumite reguli.Unele dintre ele sunt impuse prin legi, altele de asociațiile de proprietari.
Un exemplu în acest sens e legea care îi obligă pe românii racordați la sistemele centralizate de încălzire să-și monteze în casă un anumit dispozitiv. Vorbim despre repartitoarele de căldură.
Cine nu își montează aceste repartitoare până la final de an riscă amenzi de până la 1000 de lei.
Potrivit legii, e obligatoriu să fie montat câte un repartitor pe fiecare calorifer din imobil. Aparatul măsoară căldura dată de calorifer, dar și aerul din locuință. Repartitoarele nu au acceași eficiență peste tot, spre exemplu în blocurile care nu au fost izolate sau în cele care nu au instalațiile la căldură reabilitate. În țara noastră gradul de contorizare e de 50%, aceasta fiind cea mai mică valoare din Europa, notează RTV