Bună ziua!
Cunosc, cunoaștem lozinca amenințătoare, agresivă și cu iz dictatorial că ”cine nu își pune repartitoare va fi amendat ”etc.etc.
Dar ia citiți comentariile oamenilor de pe net-în grupuri, pe forumuri, pe youtube etc.-unde unii locatari de la bloc spun că repartitoarele nu sunt bune, nu sunt eficiente, că deși și-au pus reppartitoare, acum le vine întretinerea MAI MULT decât atunci când nu aveau repartitoare!!!Citiți comentariile lor.
Deci statul nu știe ce se întâmplă, sau vrea doar să ia banul pensionarilor cu pensii mici, dar și celorlalți, fără ca repartitoarele să le aducă o ieftinire semnificativă, nu de 50 de bani, să zicem.
Deci statul ne bagă pe gât aceste repartitoare, e un abuz.
Și dacă repartitorul e defect și indică consum mare-deși proprietarul fie și-a închis, fie a redus robinetul repartitorului-, va veni mult de plată, dar , în aceste cazuri, statul nu subvenționează suma prea mare venită din cauza repartitoarelor -fie defecte, fie ”șmecherite”-ca să înregistreze pe fals mai mult consum- pentru pensionarii cu pensii mici sau salariații cu salarii minime!, așa cum se procedează în prezent cu ajutoarele pentru căldură-agent termic-la bloc. Dacă unui proprietar cu venituri modeste repartitorul îi spune că are de plată mult prea mult, să zicem 600 de lei pe lună, de unde plătește acea persoană această sumă nesubvenționată de către stat????
Dar statul știe doar să amenințe, și mai ales PSD, de la care așteptam o protecție ceva în cazul de mai sus!Ți-ai găsit...
Deci vă invit insistent să citiți comentariile celor de la bloc pe Internet.
Vă mulțumesc.
Albero a scris:
Locuitorii de la bloc trebuie să respecte anumite reguli.Unele dintre ele sunt impuse prin legi, altele de asociațiile de proprietari.
Un exemplu în acest sens e legea care îi obligă pe românii racordați la sistemele centralizate de încălzire să-și monteze în casă un anumit dispozitiv. Vorbim despre repartitoarele de căldură.
Cine nu își montează aceste repartitoare până la final de an riscă amenzi de până la 1000 de lei.
Potrivit legii, e obligatoriu să fie montat câte un repartitor pe fiecare calorifer din imobil. Aparatul măsoară căldura dată de calorifer, dar și aerul din locuință. Repartitoarele nu au acceași eficiență peste tot, spre exemplu în blocurile care nu au fost izolate sau în cele care nu au instalațiile la căldură reabilitate. În țara noastră gradul de contorizare e de 50%, aceasta fiind cea mai mică valoare din Europa, notează RTV