avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua, detin un caine rasa Amstaff, sunt foarte ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua, detin un caine rasa Amstaff, sunt foarte atent cu ...

Buna ziua, detin un caine rasa Amstaff, sunt foarte atent cu el pentru ca stiu ca este agresiv cand se simte amenintat. Astazi eram in spatiul public ,nu avea botnita pusa nici lesa pentru ca este foarte ascultator si stiu ca nu sare sa muste si oricum nu era nimeni in jurul nostru, doar ca dintr-o data ne trezim cu un Husky si un caine de talie mica (nu cunosc rasa) alergand spre noi ,, apoi apare si proprietarul, l-am luat in brate pe al meu si i-am spus sa-si tina cainii in lesa daca nu il asculta, de acolo s-a crizat si ne-am certat cam jumatate de ora , el nu voia nici cum sa recunoasca ca era de vina ca nu si-a tinut cainii.eu recunoscandu-mi vina ca nu avea botnita si lesa, in fine.. intrebarea este: in situatia in care cainele meu are botnita si lesa pot sa-i dau botnita jos in caz ca ma simt amenintat ? Sau este ca in cazul autoapararii ? nu poti face nimic pana nu esti aproape mort.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
justlower, utilizator
Cel mai recent răspuns: justlower , utilizator 15:12, 7 Octombrie 2023
Cainele dvs trebuie sa poarte botnita și sa fie ținut în lesa. Asta e legea și ar trebui sa o respectați, altfel, puteti raspunde contravențional, dar și penal.
Daca va " simtiti" amenințat, chemati politia.
Daca nu sunteti in masura sau nu aveti cunostintele necesare sa imi raspundeti va rog sa va abtineti. Lasati pe altcineva, la revedere.

gi-jane2 a scris:

Cainele dvs trebuie sa poarte botnita și sa fie ținut în lesa. Asta e legea și ar trebui sa o respectați, altfel, puteti raspunde contravențional, dar și penal.
Daca va " simtiti" amenințat, chemati politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)
Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)