avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Daca sotul care nu mai locuieste in Romania de mai multi ani a facut in alta tara un credit pentru casa, La divort care va fi partajul legat de acest bun cumparat in timpul casatoriei fiind cumparat cu un credit? Eu locuiesc in Romania.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 9 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul va putea fi executat pe partea lui de proprietate.
Mergeti la avocat cu a toate actele ca sa dezbateti pe larg problema.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bună dimineața!

La un divorț urmat de partajul bunului respectiv-casa cumpărară cu credit in alta tara, se va partaja atât casa respectiva, cât și creditul respectiv. Chiar dacă soțul a făcut creditul respectiv, fiind făcut în timpul căsătoriei, este o datorie comuna a soților, nu numai a soțului dvs.;chestiunea partajului este mai complicată așa încât, așa cum v-a recomandat antevorbitorul meu, domnul avocat, în situația în care ajungeți în situația partajului pe casa respectiva(urmare a divorțului) va recomand să apelați la serviciile unui avocat din zona dvs.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Nu am inteles unde a facut sotul credit si unde e casa.
daca e vb de alta tar, nu va imparti cu dvs nici creditul si nici casa.
Eu am înțeles că imobilul este in Romania, iar creditul este in alta tara, soțul lucrând acolo.
Poate confirma sau infirma cea care a pus întrebarea.
Imobilul si creditul sunt in tara in care locuieste sotul.

Alte discuții în legătură

Divort la notar sau starea civila marinchen marinchen Buna ziua!As dori daca se poate sa mi se dea un raspuns in legatura cu impartirea bunurilor in cazul unui divort la notar sau la starea civila!Intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Anaf; somatie si executare Mari09 Mari09 Buna ziua. Am primit de la ANAF somatie si executare pentru o datorie din 2010 pentru cheltuieli judiciare pe numele sotului meu. Soțul este ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj stefi_gv stefi_gv In urma incheierii divortului, vreau sa depun dosarul pentru partajul bunurilor comune. In acest sens am inteles ca va trebui sa achit o taxa de 3% din masa ... (vezi toată discuția)