Buna ziua. Am primit de la ANAF somatie si executare pentru o datorie din 2010 pentru cheltuieli judiciare pe numele sotului meu. Soțul este cetățean străin plecat de 6 ani din tara. Nu suntem divortati si casa este pe numele nostru. Eu proprietara, el coproprietar. Îmi poate pune ANAF sechestru pe casa, bunuri daca nu platesc. Oricum n-am de unde, suma e de 14.000 lei. La ce sa ma aștept? Mulțumesc.
Daca datoriile sunt ale sotului dvs., creditorii pot sa urmareasca bunurile comune ale sotilor (cum inteleg ca este casa dvs!) doar dupa ce solicita partajul asupra casei si, continuarea executarii ulterior, pe partea sotului! Din pacate, observati si dvs ca daca nu se plateste datoria respectiva se poate ajunge la executare silita pe casa respectiva!
Eu va recomand sa luati legatura cu sotul dvs. si sa va trimita el banii ptr a plati, intelegand ca datoriile sunt ale dansului (contractate de dansul!) chiar daca inca sunteti sotia dansului! Puteti sa ii explicati si situatia in care ajungeti dvs. in cazul in care dansul nu plateste! Eu zic sa incercati si varianta aceasta, dar oricum dvs. stiti cel mai bine ce este de facut in situatia data!
Am luat legătura cu el. M-a asigurat ca-mi va trimite bani, dar nu a?a u?or. Încă nu în?elege gravitatea situa?iei. Vrea oarecum o dovada negru pe alb ca ANAF-ul îmi poate lua si casa intr-un final. Si m-a întrebat daca as putea plăti esalonat/rate, se poate? Va mul?umesc încă o data pt răspuns.