avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ANAF; somatie si executare
Discuție deschisă în Executare silită

ANAF; somatie si executare

Buna ziua. Am primit de la ANAF somatie si executare pentru o datorie din 2010 pentru cheltuieli judiciare pe numele sotului meu. Soțul este cetățean străin plecat de 6 ani din tara. Nu suntem divortati si casa este pe numele nostru. Eu proprietara, el coproprietar. Îmi poate pune ANAF sechestru pe casa, bunuri daca nu platesc. Oricum n-am de unde, suma e de 14.000 lei. La ce sa ma aștept? Mulțumesc.
Daca datoriile sunt ale sotului dvs., creditorii pot sa urmareasca bunurile comune ale sotilor (cum inteleg ca este casa dvs!) doar dupa ce solicita partajul asupra casei si, continuarea executarii ulterior, pe partea sotului! Din pacate, observati si dvs ca daca nu se plateste datoria respectiva se poate ajunge la executare silita pe casa respectiva!
Am înțeles, trebuie sa platesc vreau-nu vreau...mulțumesc de răspuns.
Eu va recomand sa luati legatura cu sotul dvs. si sa va trimita el banii ptr a plati, intelegand ca datoriile sunt ale dansului (contractate de dansul!) chiar daca inca sunteti sotia dansului! Puteti sa ii explicati si situatia in care ajungeti dvs. in cazul in care dansul nu plateste! Eu zic sa incercati si varianta aceasta, dar oricum dvs. stiti cel mai bine ce este de facut in situatia data!

Am luat legătura cu el. M-a asigurat ca-mi va trimite bani, dar nu a?a u?or. Încă nu în?elege gravitatea situa?iei. Vrea oarecum o dovada negru pe alb ca ANAF-ul îmi poate lua si casa intr-un final. Si m-a întrebat daca as putea plăti esalonat/rate, se poate? Va mul?umesc încă o data pt răspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Da, in principiu s-ar putea! Mergeti la Administratia Financiara si intrebati in ce conditii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru evacuarea sotului pana la pronuntarea divortului? CosmaRodicaCorina CosmaRodicaCorina buna ziua. Ma numesc Rodica,sunt casatorita de 22 de ani si am 3 copii.As vrea sa stiu daca pot sa-l dau afara din locuinta in care stam,pe sotul meu,pina la ... (vezi toată discuția)
Viitorul meu sot are datorii la anaf pe srl facute cu multi ani ... Sanzien77 Sanzien77 Viitorul meu sot are datorii la ANAF pe SRL facute cu multi ani in urma. In curand urmeaza se ne casatorim si ma intrebam daca exista posibilitatea ca pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unuia dintre soti (administrator) dahlia dahlia Executare silita a unuia dintre soti (administrator) - ce se intampla cu bunurile comune? Buna ziua, as dori ajutor intr-o speta care ii priveste pe ... (vezi toată discuția)