avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viitorul meu sot are datorii la ANAF pe SRL facute cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viitorul meu sot are datorii la ANAF pe SRL facute cu multi ani ...

Viitorul meu sot are datorii la ANAF pe SRL facute cu multi ani in urma.
In curand urmeaza se ne casatorim si ma intrebam daca exista posibilitatea ca pe viitor sa ma afecteze acest lucru.
Momentan nu am nimic pe numele meu, insa peste cativa ani, o sa mostenesc o casa iar in viitorul apropiat mi se va face un act de donatie pentru un apartament.
Exista posibilitatea ca statul sa imi puna sechestru pe aceste case? Dar pe salariu?
Multumesc
Nu au legatura datoriie sotului cu bunurile si banii dvs. Nu raspundeti dvs pt ele.
Nu, in niciun caz.
Datoriile sunt facute de sot inainte de castorie, ceea ce inseamna ca sunt datoriile lui proprii (asa cum sotii au bunuri proprii, tot asa, au si datorii proprii), drept urmare, doar sotul poate fi obligat sa le plateasca.

Bunurile dobandite de unul din soti prin mostenire sau prin contract de donatie, chiar in timpul casatoriei sunt bunurile
proprii iar datoriile celuilat sot nu pot fi platite din aceste bunuri si nu pot fi executate silit.
Mai mult, celalalt sot nu are niciun alt drept cu privire la aceste bunuri, doar drept de mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Adelyna23439 Adelyna23439 Buna seara! Am si eu o întrebare.In curând eu și viitorul meu soț ne vom face planuri de căsătorie.Dar el are un copil dintr-o căsătorie anterioară.Ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma recasatoresc (efectul datoriilor asupra bunurilor viitoare) alisia2008 alisia2008 Buna ziua, Am divortat de aproape 2 ani, dar in urma divortului sotul meu m-a lasat cu o gramada de datorii...si cu 2 copii.Am avut o firma care a fost ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)