Buna ziua,
Am divortat de aproape 2 ani, dar in urma divortului sotul meu m-a lasat cu o gramada de datorii...si cu 2 copii.Am avut o firma care a fost inregistrata pe mine si chiar daca efectiv nu m-am ocupat eu de ea, ci sotul meu, toate cate au fost au cazut pe spatele meu, datorii la banca (pentru care mi-au pus proprire pe o parte din salar) si mai sunt datorii la finante, pentru care sunt inca in proces, dar pe care sincer nu stiu daca se va rezolva.
Spune-ti-mi va rog...in cazul in care in viitor voi decide ca vreau sa ma recasatoresc, viitorul meu sot va fii afectat de datoriile mele?(nu ma refer la faptul ca nu ma va ajuta la plata lor)....adica in cazul in care se va intampla ceva si nu voi (vom) mai putea plati aceste datorii, exista posibilitatea sa-i puna sechestru pe ceea ce are el dinaintea casatoriei?...sau in cazul in care ne vom construi o casa care va fii intabulata pe amandoi, se poate sa puna sechestru pe aceasta?...
Nu sunt avocat si nu va pot raspunde direct la intrebare, dar stiu ca atunci cand faceti cererea de casatorie la oficiul starii civile, aveti posibilitatea de a opta in ceea ce priveste regimul matrimonial al bunurilor si acolo puteti opta pentru "separatia bunurilor", adica de fiecare cand cumparati ceva in perioada casatoriei, mentionati cine este proprietarul de fapt: dvs sau sotul.
De obicei, se opteaza pentru "bunuri comune", adica tot ce se cumpara este in proprietatea ambilor soti in cote egale 50%-50%.
Bunurile si veniturile viitorului dvs sot nu sunt grevate de datoriile dvs.
Insa, pentru bunurile comune (cum ar fi casa),in cazuri extreme se poate cere partajul de catre creditor pentru a isi putea recupera datoriile din partea dvs de proprietate. Ar fi dificil, dar e posibil.
Depinde si de suma datorata.