avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat ?

Buna Ziua.
Am si eu o problema si o sa o spun prin cel mai scurt mod posibil si sper sa ma ajutati cu un sfat.
Am fost acuzata de furt calificat in urma unei intamplari stupide.
In timp ce eram la serviciu am iesit afara sa fumez o tigara si m`am asezat pe banca din aproierea biroului meu. La scurt timp a aparut o fata de aprox. 14 ani care m`a intrebat daca am gasit un telefon pe banca, I-am spus ca nu iar apoi a inceput sa se roage de mine sa-i dau telefonul k l`a uitat pe banca.Mi-a cerut insistent sa-i arat ce am in buzunare si am refuzat categoric pt ca nu avea nici un drept sa faca asta... respectiva m-a urmarit pana am intrat in firma la care lucrez si s-a apucat sa faca tot circul si sa ma acuze intr-una ca eu i-am furat telefonul.
Si-a chemat tatal iar acesta la randul lui a chemat politia.
Dupa ce a venit politia am mers la sectie unde am dat declaratie... culmea e ca copila pana a ajuns la politie si-a schimbat repertoriul.
A declarat ca eu stateam pe banca cu ea, ea s-a aplecat sa se scuture pe pantaloni si eu in acest timp i-am luat telefonul si l-am bagat in buzunar. Culmea e ca, ca si martori si-a luat doua colege dupa ea ca martore care sustin acelasi lucru ca si ea. Mentionez ca in momentul in care ea era in sediul firmei la care lucrez cineva a sunat pe nr. ei si suna ocupat lucru pe care ea nu l`a mai recunoscut.Toate acestea s-au intamplat culmea :) intr-o zi de marti 13 octombrie.
acum dupa atata timp am fost chemata la politie si anuntata ca se incepe procedura penala.

Ce pot face ? va rog ajutati-ma !
Cel mai recent răspuns: cernatelena1989 , utilizator 09:19, 1 Februarie 2010
da este furt calificat. aveti nevoie de martori ca sa combateti marturiile mincinoase a celor 2 martore altfel este grav. solutia probabil va fi de amenda administrativa daca nu va demonstrati nevinovatia
cat poate fi amenda ? am inteles ca e de la 100 mii
Ca sa despicam firul in patru,mi se pare cam trasa de par afirmatia dvs.,cum ca pe banca nu se afla nimeni in afara de dvs.si respectiva fata,ca aceasta desi v-a solicitat,dvs ati refuzat sa ii aratati ce aveti in buzunare,dar niste colege de serviciu ,care nu se aflau cu dvs pe banca sau in imprejurimi,au putut indica fara a fi de fata ca dvs.ati sustras tocmai telefonul pe care il reclama respectiva persoana.
Dvs.credeti ca sunteti credibila ?
Este vorba despre infractiunea de furt si dvs.trebuie sa administrati probe prin care sa dovediti ca nu sunteti vinovata,probe cu acte ,martori si orioce alte probatorii prevazute de lege.
Cred ca sunteti intr-o situatie dificila si este bine sa angajati un avocat care sa va sustina cauza in timpul urmaririi penale si eventual,in instanta.
Pedeapsa pt furt calificat, conform art. 209 alin. e ( intr-un loc public) este inchisoare de la 3 la 15 ani.

Eu nu as spera in locul dvs. ca imi da cineva pedeapsa amenzii.
Bineinteles ca, avand in vedere prejudiciul si faptul ca nu ati avut antecedente etc. instanta poate inlocui pedeapsa cu inchisoarea cu amenda. Dar nu cred ca se va intampla asa. Stau oameni la inchisoare si pt un sac de cartofi.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
cum pot eu sa dovedesc ca acei copii de 14 ani au dat o marturie mincinoasa cand ei nu pot fi testati cu poligraful si nici nu au nici un gand sa revina la sentimente mai bune si sa le mustre constiinta ?
Eu nu am decat 2 persoane care pot confirma faptul ca telefonul suna ocupat in timp ce ei sunau pe el iar eu eram de fata si nu vorbeam de pe acel telefon.
Ce pot sa fac ? sa`mi aduc si eu martori mincinosi ? Dreptatea in romania e oarba!
Niciodata nu am avut probleme de genul asta sau vre=o reclamatie la adresa mea !

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă martorii pe care i-am menționat în plângerea penală nu spun adevărul? se pot întoarce lucrurile împotriva mea? paula01 paula01 Daca fac o plangere penala si mentionez anumiti martori pentru a atesta veridicitatea celor mentionate in plangere, iar acestia nu mai spun ulterior adevarul, ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
ce inseamna sa fi in locul si momentul nepotrivit !!!!!!!!! donyo donyo In primul rand Buna Seara(Ziua) , am si eu nevoie de pareri pentru un caz...intr-o seara ne-am chefuit 3 insi si la un moment dat din cauza betiei unul care ... (vezi toată discuția)