avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoare tichete de masa

Buna ziua.
Firma la care lucrez acorda tichete de masa lunar, in primele zile ale lunii următoare celei pentru care se stabilesc aceste drepturi, dupa definitivarea pontajului. Valoarea nominala a tichetelor de masa acordate este cea stabilita conform legii pentru perioada pentru care se acorda.
In luna august au fost acordate tichete de masa aferente lunii iulie 2023 la valoare nominala de 35 lei, valoare stabilita incepand cu data de 01.08.2023. Pentru luna iulie 2023 valoarea nominala a tichetului de masa a fost de 30 lei. Cum se trateaza aceasta situatie? Se introduce in statul de plata aferent lunii iulie 2023 valoarea nominala a tichetului de masa de 35 lei sau de 30 lei. Daca corect este 30 lei, cum se trateaza difereta de 5 lei/tichet de masa acordat in plus?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maria Melania , utilizator 12:14, 12 Octombrie 2023
Normal trebuie sa se treaca , valoarea lunii iulie ..nu ce a lunii august .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si cum retineti impozitul pentru tichetele de masa? smeagull smeagull Buna ziua, In privinta impozitului nou introdus pentru tichetele de masa, m-am lovit si eu de o problema acuta: Situatia: unitatea acorda bonuri de masa ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa adriana.karageorge adriana.karageorge Urmare noilor reglementari, impozitarea tichetelor se face aplicand 16% la suma nominala a tichetelor sau suma reprezentand valoarea tichetelor se aduna la ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa eugen69 eugen69 In luna august am primit tichetele aferente lunii februarie 2010 si au fost impozitate la lichidarea din 10 septembrie motivandu-se ca in textul ordonantei 58 ... (vezi toată discuția)