avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensia minima sociala daca sotul are ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensia minima sociala daca sotul are pensie? ...

Pot beneficia de pensia minima sociala daca sotul are pensie?
Alte venituri nu am.
Eu as dori sa primesc pensie in baza anilor lucrati chiar daca sunt putini. Ma incadrez la noua lege care intra in vigoare din ianuarie.2024?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MilicaMilica , utilizator 16:57, 10 Octombrie 2023
Gasiti aici informatii despre indemnizatia minima pentru pensionari.
In primul rand trebuie sa fiti pensionara.
[ link extern ]
o ultima intrebare va rog mult. multumesc anticipat
Am citit ca stagiu minim de cotizare, din 1 ianuare 2024 ,se constituie doar din perioadele in care s-a platit contributia de asigurari sociale ...Voi putea depune dosarul pentru pensionare daca sunt sub 15 ani cotizati si am 70 ani? Mentionez ca nu-mi pot cumpara anii lipsa .
Nu.
Fara sa indepliniti conditia de stagiu minim de cotizare de 15 ani nu va veti putea deschide niciodata drepturile la pensie de limita de varsta .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare Legal Advisor Legal Advisor Până la ce vârstă pot lucra pensionarii de peste 70 de ani, în sectorul public, dacă aceștia au iesit la pensie anterior datei de 1 anunarie 2024? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu ... Laura988 Laura988 Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu are vechime suficienta pe cartea de munca, ce venit poate avea pentru a se sustine , momentan nu ... (vezi toată discuția)
Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)