avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, o persoana care are are varsta de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu ...

Buna ziua, o persoana care are are varsta de pensionare dar nu are vechime suficienta pe cartea de munca, ce venit poate avea pentru a se sustine , momentan nu are nici o forma de venit si o duce foarte greu?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:00, 14 Ianuarie 2024
Daca aveti minim 15 ani cotizati , beneficiati de pensie . Daca dupa calculare e mai mica decat pensia minima, veti primi pensia minima garantata de 1.281 lei
Fara sa indepliniti conditia de stagiu minim de 15 ani nu puteti beneficia de pensie de limita de varsta.
Interesati-va la Primarie daca va incadrati in prevederile legii 416/2001
[ link extern ]
A fost anul trecut la stiri : ."În noul proiect de lege, pensionarii care au sub 15 ani de cotizație vor trebui să decidă dacă rămân cu pensia minim garantată pe baza contributivității sau o indemnizație socială. "

Poate sa dovedeasca doar 5 ani vechime restul anilor nu ii poate dovedii ca nu are carte de munca , s-a incercat recuprarea vechimii dar unele firme s-au inchis de ani de zile si nu se mai stie nimic despre ele
Pensionarii care au sub 15 ani..........
Dar aici nu este vorba despre un pensionar, ci de un viitor pensionar.
Viitorul pensionar nu poate sa-si deschida drepturile la pensie de limita de varsta fara sa indeplineasca conditia de stagiu minim.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2024
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensie radunadal radunadal buna dimineata , as dori sa va intreb urmatoarele : Am varsta de 42 de ani , as putea sa platesc din mana contributile la stat pana la varsta de pensionare ? ... (vezi toată discuția)
Pensia minima garantata Madalyna2011 Madalyna2011 Buna, am si eu o intrebare: daca o persoana a lucrat doar 2 ani si dupa aceea a stat in crestere copil, poate sa beneficieze de pensia minima garantata. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! am si eu o intrebare ,referitor la mama mea care ... Val3ntin2018 Val3ntin2018 Buna ziua!! Am si eu o intrebare ,referitor la mama mea care are 62 de ani impliniti si 13 ani de cotizatie(vechime in munca). A fost la casa de pensii sa ... (vezi toată discuția)