avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare ! Vă cer o opinie Am fost oprit de către un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare ! Vă cer o opinie Am fost oprit de către un echipaj ...

Salutare !
Vă cer o opinie
Am fost oprit de către un echipaj în vederea controlului de rutina,am ieșit pozitiv la salivă (meth)
În urma probelor de la inml a rezultat urină pozitive la meth,amfetamină dar sângele negativ la orice substanță
Țin să menționez ca medicul legist examinandu mă a menționat ca nu eram pierdut în spațiu,aveam un mers normal,etc,etc doar ca eram palid
Care sunt șansele să iau o pedeapsă cu condamnare ? Sau măcar să fiu trimis în judecata
Teoretic nu eram sub influența substanțelor psihoactive în acel moment
Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alfaromeo , utilizator 20:18, 10 Octombrie 2023
Bună dimineața! Șansele să fiți trimis în judecată sunt foarte mari ( eu nu știu să fi fost adoptată vreo soluție de renunțare la urmărirea penală pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive) . Dacă nu aveți antecedente penale, și veți avea un avocat bun, aveți șanse să fiți condamnat cu suspendare ( acest răspuns este strict teoretic și nu reprezintă o certitudine) .
Chiar dacă prezența este doar în urină?
În urină din câte știu eu pot să stea chiar săptămâni la rând până la eliminare
Dacă îmi apărea în sange eram sub influența loc,mi se pare logic
Bună ziua! Înțeleg ca va referiți la interpretarea sintagmei "sub influența ". Dacă țin bine minte, acest lucru a fost lamurit de Înalta Curte de Casație și Justiție intr-o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din țară. Interpretarea textului a fost aceea că prezența substanțelor atrage răspunderea penală.
Înțeleg asta
Dar dacă o gândești altcumva,dacă tu bei o pastilă de somn și aia e considerată benzo
Nu ai o rețetă pt asta și îți iese și după 2 zile în urină
E corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Canabis la volan. ce se va întâmpla cu permisul meu, la ce mă pot aștepta? GeorgeMarafet GeorgeMarafet Salut , am foat depistat recent de un filtru al poliției conducând un autovehicul pe drumurile publice sub influența canabisului, Nelamurirea mea e in in ... (vezi toată discuția)