avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce face un judecator daca constata o infractiune care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce face un judecator daca constata o infractiune care nu a fost cuprinsa in capetele de acuzare?

Buna seara, as vrea sa stiu ce se intampla daca in timpul procesului judecatorul afla de infractiuni care nu au fost specificate in capetele de acuzare? Le trece cu vederea daca reclamantul nu a formulat un capat de acuzare sau se poate autosesiza/sesizeaza organe de ancheta?

( de exemplu la o asociatie de proprietari nu este respectat GDPR, se acceseaza frecvent camerele de filmat pentru spionatul proprietarilor dar reclamantul a specificat aceasta infractiune pentru alt scop)
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 05:50, 22 Iulie 2024
Bună dimineața! Bănuiesc că procesul de care vorbiți este unul civil. Dacă judecătorul va aprecia ca sunt elemente suficiente care sa contureze o posibilă activitate infracțională, va sesiza unitatea de parchet competentă teritorial și material pentru efectuarea de cercetări.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
adrian@13, utilizator
multumesc
Buna ziua. Va rog frumos sa postati si temeiul legal sau spete daca exista. Ma intereseaza subiectul deoarece, in cazul meu, am povestit, in cadrul unui proces civil si aspecte ale faptelor penale savarsite de partea adversa din proces si instantele au ignorat complet. Nu stiu sa spun clar daca au luat bani sau alte foloase de la partea adversa (persoana juridica cu bani multi) sau nu. Cert este ca au incalcat legea ca sa le dea dreptate si nici nu au reactionat cand am povestit, in notele scrise, de fapta penala, asa cum dumneavoastra ati scris ca ar fi trebuit sa procedeze.
Bună dimineața! Judecătorul sesizează organele de urmărire penală în cazul în care constată existența unor posibile infracțiuni care au relevanță în soluționarea cauzei pe care o judecă. Puteți face plângere penală separată la unitatea de Parchet competentă teritorial și material. Ați oferit f puține date și este imposibil de dat un răspuns concret în acest context. Ce considerați dumneavoastră că este infracțiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjunge- formarea unui nou dosar elenisa elenisa In cererea initiala au fost 3 capete de acuzare; pentru unul din cele 3 capete de acuzare, se va forma un nou dosar si se va judeca separat. Formarea unui nou ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă ajutați să înțeleg situația în care ma aflu: cum pot evita ca declarațiile mele să ajute la incriminarea fostului iubit? UtilozatorX UtilozatorX Buna ziua, am fost citata ca martor intr-un proces penal. M am prezentat la data si locatia respectiva unde mi s a adus la cunostinta motivul pentru care am ... (vezi toată discuția)
Sesizare din oficiu - modalitati Larrry Larrry Buna ziua, se da o Sentinta Civila si o LEGE (241/2005) -Exista un termen de 6 luni de la emiterea sentinte civile, si un termen de 1 luna de cand este ... (vezi toată discuția)