avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Soția mea este profesoara de engleza la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Soția mea este profesoara de engleza la școala ...

Bună ziua. Soția mea este profesoara de engleza la școala din localitate și suferă de diabet( handicap accentuat). Poate beneficia de cei 15% în plus la salariul de baza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 13 Octombrie 2023
Persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, beneficiaza de un spor de 15 % din salariul de bază pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru.
Mulțumesc pentru răspuns. Banii aceștia se pot cere și retroactiv? Ea are certificat din 2012 și este angajata din 2018...

Cornel Vasile a scris:

Persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, beneficiaza de un spor de 15 % din salariul de bază pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru.

Din 2018 se pot cere retrocativ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor 15 % salariu.handicap accentuat. netsky netsky Buna ziua, Am citit undeva ca se acorda un spor de 15 % din salariu, persoanelor care detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat sau ... (vezi toată discuția)
Bună seara. dacă am certificatul de handicap grad accentuat ... Alexandra  Elena Alexandra Elena Bună seara. Dacă am certificatul de handicap grad accentuat acordat de la 1 octombrie 2020 și am depus cerere pentru acordarea sporului de 15% la salariu ... (vezi toată discuția)
Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)