Doresc sa utilizez muzica generata de AI (inteligenta artificiala), intr-un club , platind bineinteles un pachet la ei, (la inteligenta artificială). Intrebarea este, cat de legal este acest aspect, renuntand astfel la intitutiile de drepturi de autor din romania, prin cumpararea pachetului de la AI.
Va rog, daca este cineva in tema si a inmteles intrebarea mea, sa imi raspunda!
Va multumim!
Platim enorm pe metru patrat in activitatea noastra pe muzica...
Foarte interesanta intrebarea dvs si de actualitate. De exemplu, in SUA, exista hotarari recente in sensul in care o lucrare artistică creată de inteligenţa artificială (AI) fără nicio contribuţie umană nu poate beneficia de drepturi de autor potrivit legislaţiei americane.
In UE, acuma se incearca legiferarea inteligentei articiale, inclusiv referitor la drepturile de autor.
La noi in Romania, drepturile de autor sunt protejate de Legea nr. 8/1996 si este interesant de analizat si de vazut in practica juridica, pe viitor, cum se face corelatia dintre prevederile legii si AI.
Inca nu exista practica judiciara concreta si stabila pe tema asta, e un subiect nou, dar se constata, tot mai des, ca si AI plagiaza si incalca drepturile de autor prin procesul de invatare si de redare a informatiilor.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
AI nu poarta in ea drept de autor, intrinsec. Insa e posibil ca un autor sa pretinda ca piesa.... e copiata dupa a lui. Lucru normal, tinand cont ca AI doar compileaza ceea ce exista deja. Si atunci veti fi complice la contrafacere. Cand se va intampla asta e greu de estimat