avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Muzica - drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Muzica - drepturi de autor

Buna ziua,

as vrea sa folosesc muzica romaneasca veche (inainte de 1950) pentru coloana sonora a unui film de scurt metraj. Aveti idee daca exista o baza de date cu titluri de piese pentru care nu trebuiesc platite drepturi de autor? Alta intrebare ar fi : cate secunde se pot folosi dintr-o piesa contemporana (pentru acelasi film) fara a fi necesara plata unor drepturi de autor? (national sau international)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 22:39, 18 Iunie 2012
UCMR-ADA urmareste colectarea remuneratiilor aferente drepturilor de autor de la toate categoriile de utilizatori prevazute de lege, precum:
a) Radio-TV;
b ) Operatori de cablu;
c) Cinematografie;
d) Producatori de inregistrari sonore sau video;
e) Tonuri de apel, Internet;
f) Organizatori de spectacole, teatre si concerte;
g) Utilizatori unitati de prestari servicii (alimentatie publica, comerciale, turism, transporturi, targuri si expozitii, tonomate, parade stradale, concursuri sportive, circ, discoteci, cluburi, cabarete, sport si agrement), care utilizeaza operele muzicale in scop ambiental sau lucrativ, indiferent daca opera este prezentata ca muzica esentiala, de ambianta sau de sonorizare si indiferent daca executia este directa ori prin mijloace mecanice sau electroacustice.
Vizitati acest site: [ link extern ] ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru muzica ambientala pisy007 pisy007 Ca patron de restaurant la cate si care sunt institutiile la care trebuie sa platesc daca difuzez muzica ambientala (numai de la radio)? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Licenta functionare dj / muzicant greierepoznas greierepoznas Buna ziua, Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema : Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)