avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

un prieten al tatalui meu si-a ales sediul social ptr firma sa la adresa noastra de domicilu,( ptr a primi toate comunicarile sale) dar acesta a decedat anul trecut. pana sa decedeze el nu si-a mai achitat plata fata de un spatiu pe care l-a inchiriat ,iar noi acum am primit citatie fiind chemat in judecata ptr somatie de plata.?
ce trebuie facut?
ca si speta in general care este solutia intr-o astfel de situatie?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:00, 30 Ianuarie 2010
Dumneavoastra ati fost chemati in judecata sau firma al carei asociat era prietenul decedat al tatalui dvs?
nu noi persoana decedata care si-a facut sediul social la noi acasa.
dumneavoastra nu aveti nici o treaba!
trebuie sa reziliati contractul de comodat sau inchiriere cu firma persoanei decedate si eventual sa anuntati acest lucru la ONRC.
In afara somatiilor si a altor corespondente adresate firmei care are sediul social la dvs nimic altceva nu va afecteaza.
stiu ca nu ma afecteaza,dar intrebarea mea este mai departe cum se va rezolva situatia acesta ?
intreb in general ca sa stiu.
care ar fi procedura? se va mai contiunua procesul daca persoana chemata in judecata este decedata, se poate indrepta impotriva familiei defunctului
se indreapta impotriva mostenitorilor

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de comodat mariamaria1 mariamaria1 cum se face rezilierea unui contract de comodat? prin act aditional sau care sunt variantele? cel caruia i-am transmis folosinta gratuita a decedat. (vezi toată discuția)
Firma inchisa? porumbel2007 porumbel2007 buna ziua!Acum 3 ani am deschis o firma de comert (SRL)am functionat intr-un spatiu inchiriat dar din motive finaciare ultimile 3 luni nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Angajat perioada determinata 3 luni, nu si-a primit salariul mariamihaelailie mariamihaelailie buna seara, Sunt angajata cu Contract individual de munca pe perioada determinata. Nu mi-am incasat salariul, iar la sf. lunii octombrie imi expira ... (vezi toată discuția)