buna ziua!Acum 3 ani am deschis o firma de comert (SRL)am functionat intr-un spatiu inchiriat dar din motive finaciare ultimile 3 luni nu am mai platit chiriasi firma care imi inchiriase spatiul m-a dat in judecata ptr 5000ron chirie si 8000 penalizari dar toate astea le-am aflat tarziu deoarece eram plecat din tara iar acum cand am venit am aflat ca procesul s-a terminat obligandu-ma sa platesc aceste sume neprezentandu-se nimeni la procese.iNdecurs de un an eu nu am mai depus nimic la finante nici un act si nici vreo dovada de sediu social cei registru comertului prin hotarare jud mi-au inchis firma deci procesul s-a desfasurat cu o firma inchisa.Acum intrebarea mea este ce mi se poate intampla deoarece nu am aceste sume si nici nu au ce sa-mi vanda ptr asi recupera banii si aveau dreptul sa se judece fara prezenta mea?ce mi se poate intampla eu fiind plecat din tara .multumesc
1. firma putea fi lichidata si inchisa si daca nu ati fost prezent
2. da, avea dreptul sa judece in lipsa dvs.
3. toate datoriile care trebuie sa le platiti prin sentinta judecatoreasca sunt executorii
4. daca nu platiti datoriile, probabil vor aparea executorii judecatoresti
da intradevar scrie dizolvarea societatii asta insemnand ce?mai exista sau nu societatea?si intrebarea mea ei se puteau judeca cu o societate dizolvata?
dizolvare , lichidare , radiere
sunt in ordine etapele pentru "desfintarea" unei societati comerciale
Ca urmare societatea are personalitate juridica pana la radiere - in traducere poate sa fie parte intr-un proces.
faptul ca ei au judecat firma ptr neplata chiriei chiar daca eu nu am fost prezent