avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de comodat

cum se face rezilierea unui contract de comodat?
prin act aditional sau care sunt variantele?
cel caruia i-am transmis folosinta gratuita a decedat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:03, 29 Ianuarie 2010
Buna seara. Comodatarul fiind decedat, contractul este de drept reziliat, in opinia mea. Doar daca nu cumva printre clauze o avet pe aceea confor careia mostenitorii comodatarului pot continua.
Si eu cred ca e reziliat de drept.
speta este in felul urmator: un prieten de familie a decedat.
acesta a primit de la tatal meu folosinta gratuita a unui imobil ptr a avea sediul social al societatii defunctului.
pana sa decedeze ,acesta a inchiriat un spatiu , iar chiria nu a mai platitit-o timp de 5 luni.iar noi am primit acasa o somatie de plata impotriva persoanei care este decedata in momentul de fata.
de aceea am intrebat ca sa nu mai primim noi notificarile ar trebui reziliat contractul de comodat si nu stiam cum sa fac propriu -zis ,ce acte imi trebuie?
Dvs. nu aveti ce face. Chiar daca ii notificati ca este incetat comodatul, nu o sa ii intereseze.
Mostenitorii defunctului trebuie sa isi puna actele in regula, lor le notificati si ei trebuie sa anunte creditorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)