avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instiintare de la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instiintare de la parchet

Buna ziua,

Am primit urmatoarea instiintare in posta de la parchet :

Mi se spune ca in conformitate cu prev, art 260 si art. 261 C. pr. pen. va instiintam ca la data .....ora ....am procedat la afisarea prezentei , nefiind indeplinite conditiile de inmanare a solutiei, in cauza ce formeaza obiectul dosarului penal nr.....XXXX/P/2022
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 5 zile de la afisarea prezentei , dar nu mai putarziutin de 10 zile de la afisare , pentru inmanarea solutiei la sediul Parchetului de pa langa judecatoria......
de asmenea, mentionam ca in cazul in care fara motive temeinice nu va prezentati pentru comunicarea actelor de procedura in termenul de 10 zile actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

Nu am fost implicata in absolut nimic si nici nu am facut nimic.

Se poate sa fiu data in judecata? Sau care ar putea fi unul din motive.

Mentionez ca nu gasesc dosarul pe internet, deoarece, din ce am citit, inca nu a fost inaintat in instanta.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 22:16, 12 Octombrie 2023
Bună seara! Este posibil sa fi avut o calitate întru-un dosar, chiar dacă dumneavoastră nu ati știut. Urmărirea penală nu este publică și, dacă nu v-au chemat niciodată, înseamnă că nu a fost necesar. Din ceea ce ati relatat dumneavoastră, bănuiesc ca este vorba despre o soluție de clasare unde aveti calitatea de parte vătămata sau ati fost reclamata de cineva. Mai este posibilitatea ca în plic sa fie o notificare că v-a fost ascultat telefonul fără sa aveți vreo calitate în dosar. Mergeți la Parchetul respectiv și luați plicul. Atunci veți vedea exact despre ce este vorba.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
adrian@13, utilizator
Buna seara,

Multumesc de raspuns.

Aveam planificata plecarea din oras pentru 2 saptamani, si fiind instiintata doar azi, nu stiu ce sa mai fac, sa mai plec... nu stiu cat e de grav si imi fac griji de repercursiuni in cazul in care nu m-as prezenta.

adrian@13 a scris:

Bună seara! Este posibil sa fi avut o calitate întru-un dosar, chiar dacă dumneavoastră nu ati știut. Urmărirea penală nu este publică și, dacă nu v-au chemat niciodată, înseamnă că nu a fost necesar. Din ceea ce ati relatat dumneavoastră, bănuiesc ca este vorba despre o soluție de clasare unde aveti calitatea de parte vătămata sau ati fost reclamata de cineva. Mai este posibilitatea ca în plic sa fie o notificare că v-a fost ascultat telefonul fără sa aveți vreo calitate în dosar. Mergeți la Parchetul respectiv și luați plicul. Atunci veți vedea exact despre ce este vorba.

Bună seara! Puteți merge la Parchet cu înștiințarea și cu buletinul. Chiar dacă plicul.nu s-a întors inca la ei, va vor putea da niște relații și o copie la ordonanța de clasare . Nu mai știu acum dacă aceste plicuri vin prin Poșta Română sau prin alt serviciu de acest gen. Verificați întâi la Poșta. În mod normal plicul mai sta la ei câteva zile și apoi îl trimit la Parchet. Dacă nu mai este plicul la posta la care sunteți arondata, mergeți la Parchetul care este specificat în document. In mod normal, nu are ce sa fie grav . Totuși e foarte ciudat ca nu știți nimic. Puteți merge și în vacanță, dar e posibil sa nu va tihneasca pentru ca va veți gândi mereu la lucrul ăsta. Cu privire la vreun lucru grav care s-ar putea întâmpla, nu cred ca ar avea ce.
Singurul lucru care se va întâmpla este că actele vot fi considerate comunicate și vor curge diverse termene legale ( cum ar fi de exemplu termenul în care ați putea depune plângere împotriva acestei soluții). Sper ca v-am putut fi de ajutor cat de puțin. O seara bună și vacanță plăcută!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am gasit zilele trecute in cutia postala o hartie ... Mario356+58 Mario356+58 Buna ziua, Am gasit zilele trecute in cutia postala o hartie pe care scrie: \"instiintare dosar nr xxxx/P/2020 In conformitate cu prevederile art 260 ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchet rapid2121 rapid2121 Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma puteti lamuri si pe mine. Am primit azi o instiintare pe numele meu, pusa in usa pt ca eram la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați. o cunoștință a fost ... anonim1896 anonim1896 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați. O cunoștință a fost implicată într-un furt la un supermarket acum 3 luni, în valoare de 60 de lei. Atunci nu ii s-a ... (vezi toată discuția)