avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O doamna in varsta de peste 75 ani, asupra careia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O doamna in varsta de peste 75 ani, asupra careia exista suspiciuni ...

O doamna in varsta de peste 75 ani, asupra careia exista suspiciuni privitoare la lipsa facultatiolor mintale, cere de la asociatia de proprietari documente contabile, plati,facturi,contracte…etc ( reprezentand in sur de 3000 de copii ) fara sa spuna in ce scop si ce va face cu ele.
I se poate cere ei sau familiei un certificat de deplinatatea facultatilor mintale ?
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 02:21, 7 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. mi-ati raspuns in august cand am scris ca presedintele asociatiei din care fac parte a fixat la 10 lei pe pagina de copie xerox, scriind ca este aberant si ca o face ca sa descurajeze oamenii sa ceara documente.
Acum vad ca ii sugerati persoanei de mai sus sa fixeze un tarif si sa conditioneze eliberarea fotocopiilor pentru a o descuraja.
Sa stiti ca in general, cand o persoana in varsta solicita sa ia la puricat neregulile dintr-o asociatie, acea persoana este considerata nebuna, este supusa sicanelor si bataii de joc a locatarilor.
Nu mi se pare corect ca dvs. sa dati dovada de dublu standard sau ca oamenii sa isi bata joc de batrani si sa-i numeasca nebuni sau senili.
Daca e cazul de persoane bolnave, familiile au datoria sa ia masurile necesare, iar asociatia nu are nici un drept sa jigneasca pe cineva, cerand un certificat care sa ateste facultatile mintale ale unui proprietar.
Daca presedintele asociatiei mele isi iese din minti, jigneste, urla, da cu pumnii si picioarele in usile locatarilor, e considerat normal? Sa-i cerem si lui certificat de sanatate mintala?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
Vali P., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca in regulamentul de ordine interioara a fost inclus in mod ... Vali P. Vali P. Daca in regulamentul de ordine interioara al asociatiei de proprietari a fost inclus in mod arbitrar de catre presedinte si administrator (fara ca acest ... (vezi toată discuția)
Copii acte asociatie Dana Marin Dana Marin Am solicitat presedintelui asociatiei de proprietari sa-mi puna la dispozitie actele asociatiei, mai putin cele contabile. Imi permite legea sa fac copii dupa ... (vezi toată discuția)
Articolul 10 din legea 230/2007 c0stii c0stii Art. 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia. (vezi toată discuția)