avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din indiviziune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din indiviziune.

Dețin,de 17 ani,75% dintr-o proprietate.Restul de 25% sunt deținute de către 4 persoane care între timp au decedat și nu au apărut succesorii,nu știu nici măcar unde locuiesc sau au locuit cei 4.
Se poate face scoatere din indiviziune?
Acum ceva ani am incercat să fac dar mi se cerea de către avocat toate datele referitoare la cei 4.Acum am înțeles că nu mai sunt obligat să adun eu informațiile necesare....poate am înțeles greșit.
In mare aș dori să știu dacă este posibil să fac scoaterea din indiviziune...precizez că respectivul imobil este in stare dezastruoasă iar singura soluție este demolarea...nu se poate repara
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 20:18, 13 Octombrie 2023
Ati înțeles greșit din pacate, ca să ieșiți din indiviziune va trebui sa va judecați cu cei 4 coproprietar sau moștenitorii acestora.Faptul.ca ați așteptat atâția ani a contribuit probabil și mai mult la ingreunarea situației..
Bună ziua!
Ieșirea din indiviziune trebuie făcută cu ceilalți coindivizari, adică cu ceilalți 4 care dețin 25%din imobil.
Este destul de complicat sa ii căutați pe ceilalți 4 daca nu știți/ aveți despre ei informații, dar va trebui să faceți demersuri la instanta de la locul situării imobilului, pentru ieșirea din indiviziune.
Procesul fiind unul destul de dificil, va recomand să apelați la serviciile unui avocat din zona dvs.
In cazul in care cei 4 au decedat între timp, trebuie să fiți sigur că în legătură cu aceștia s-au dezbătut sau nu succesiunile de pe urma acestora. In cazul in care s-a dezbătut succesiunea sau succesiunile după 1 sau mai multi dintre cei 4, trebuie introduși în procesul de ieșire din indiviziune moștenitorii respectivi ai celor pentru care s-a dezbătut succesiunea.
Nu sa dezbătut succesiunea pt niciunul dintre cei 4.... Toți sunt decedați de 20+ ani

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

In cazul in care cei 4 au decedat între timp, trebuie să fiți sigur că în legătură cu aceștia s-au dezbătut sau nu succesiunile de pe urma acestora. In cazul in care s-a dezbătut succesiunea sau succesiunile după 1 sau mai multi dintre cei 4, trebuie introduși în procesul de ieșire din indiviziune moștenitorii respectivi ai celor pentru care s-a dezbătut succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din indiviziune davraam davraam Buna ziua, Detin un teren in indiviziune cu inca 4 persoane: un vecin cu care ma inteleg si inca doua persoane care sunt decedate de multa vreme, despre ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a construi inainte de dezbaterea succesiunii Medeea  Iliescu Medeea Iliescu In cazul in care exista un certificat de mostenitor in baza caruia sotia supravietuitoare mosteneste 3/4 din masa succesorala ( casa si teren aferent), iar cei ... (vezi toată discuția)