avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Subsolul blocului ...

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Subsolul blocului este plin de obiecte sau bunuri apartinand proprietarilor/ fostilor proprietari. Am voie sa le evacuez si sa le arunc la gunoi? Exista un termen minim legal in care trebuie sa notific locatarii sa isi scoata voluntar bunurile abandonate la subsol? Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:26, 15 Octombrie 2023
Banuiesc ca subsolul nu este amenajat cu boxe individuale pentru proprietari. Un motiv ar putea fi ca subsolul se regaseste in planul de adapostire/ evacuare al IJSU in caz de necesitate.
Printr-un anunt puteti informa proprietarii sa-si evacueze bunurile pana la data de (un termen rezonabil, sa zicem 1 luna de zile) ...., urmand a se executa lucrari de igienizare, dezinfectie si dezinsectie, reabilitare si consolidare, etc., pentru a nu primi amenzi contraventionale de la DJSP, DJSV, ISU, ISCtii. Eventualele amenzi contraventionale se vor plati de catre proprietarii care nu se conformeaza anuntului.
Mulțumesc. Deci odată ce am făcut o notificare nu pot fi acuzat de furt sau orice altceva dacă evacuez acele bunuri, da? De fapt, asta mă interesează.
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Nu am de unde sa stiu cum vor reactiona proprietarii si daca vor deschide o actiune in instanta ce va decide aceasta.
Conteaza foarte mult si ce este depozitat in subsol. O atentionare scrisa din partea unei institutii a statului (cea mai potrivita fiind ISU) poate fi suportul de care aveti nevoie.
O hotarare a adunarii generale a asociatiei pentru curatare subsol poate fi benefica. Adunarea generala poate da si un termen limita pentru evacuarea depozitelor proprietarilor.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinii cer imperios sa mut parchetul de la subsol ciresel ciresel Buna ziua. as dori un sfat sau o informatie. In urma cu doua saptmani am inceput renovarea apartamentului personal asa ca mi am scos parchetul prima ... (vezi toată discuția)
La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, ... maria1956 maria1956 La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, utilizate drept loc de depozitare..Prin constructia blocului la subsol in spatiul de sub ... (vezi toată discuția)