avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie utilaj din Franta pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie utilaj din Franta pe firma

Bună. Ținând cont că nu am nici o experiență în domeniu contabilități mă adresez vouă. Vreau să înființez un atelier ( prelucrări mecanice) multe persoane mi-au recomandat să deschid un SRL neplătitor de TVA. Inițial nu mă aștept să am cine știe ce clienți,poate primele luni nu am sa facturez nimic. Eu după ce înființez SRL neplătitor de TVA o să trebuiască să cumpăr un utilaj second hand din Franța care are un cost + TVA. Ce trebuie să fac pentru a nu plăti TVA la utilaj? Repet. În Romania prefer să am firmă neplatitoare de TVA la început. Cineva îmi poate da câteva sfaturi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mario1987 , utilizator 15:39, 14 Octombrie 2023
Daca firma este neplatitoare de TVA dar efectuati achizitii intracomunitare de bunuri peste plafonul de 34.000 lei/an (10.000 euro la cursul de la data aderarii care a fost 3.4 lei/euro) , aveti obligatia de a solicita codul special de tva inainte de a derula tranzactia. În rest în tara rămâneți ca neplatitor de tva.
E cel mai indicat sa aveți un contabil în acea perioada care sa va îndrume pentru ca mai sunt și ceva declaratii de depus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Mulțumesc

george-neagu a scris:

Daca firma este neplatitoare de TVA dar efectuati achizitii intracomunitare de bunuri peste plafonul de 34.000 lei/an (10.000 euro la cursul de la data aderarii care a fost 3.4 lei/euro) , aveti obligatia de a solicita codul special de tva inainte de a derula tranzactia. În rest în tara rămâneți ca neplatitor de tva.
E cel mai indicat sa aveți un contabil în acea perioada care sa va îndrume pentru ca mai sunt și ceva declaratii de depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cod de tva special doar pentru operatiuni intracomunitare Voltron Voltron Intrebarea mea este legata de Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) cel care ține evidența persoanelor impozabile și persoanelor juridice ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva cactusul cactusul Fiind cabinet medical stomatologic nu sunt platitor de TVA. Am achizitii intracomunitare de 9000 eur. Stiu ca daca mai fac achizitii si depasesc plafonul de ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)