buna seara.acum 2 ani sotul meu a facut un imprumut de nevoi personale in valoare de 330.000.000 lei ,in lei fara garantii ,fara nimic.avea salarul mare iar acum este in somaj cu 515 lei.am instiintat banca dar n-ea spus ca daca vrem o micsorare a ratei sa lasam o garantie imobiliara.le-am spus ca nu avem .,noi lunar depunem cate 100-150lei ,nici eu nu am venit,rata fiind de 600lei pe luna.avem un apartament dar jum este proprietar fratele sotului.ap este lasat de socrul meu cu contract de vanzare-cumparare.dar in contract este specificat ca au dreptul de proprietari numai dupa moartea lui si termenul de abitatie este pana la sfarsitul vietii lui.in cazul acesta banca ar putea sa ne ia casa?suntem restanti cu 2 rate.mentionez ca socrul meu traieste.
Inteleg ca sotul dvs are doar 1-2 din nuda proprietate a unui apartament. Teoretic, banca poate cerere partajul bunului, si sa urmareasca silit suma cuvenita sotului dvs. in urma partajului apartamentului. In cazul in care aveti deja 2 rate de credit restante, incercati sa obtineti de la banca acordarea unei perioade de gratie de cateva luni si reesalonarea ratelor restante acumulate, proband cu carnetul de somer ca sotul nu mai are venituri la nivelul celor de la acordarea creditului, poate in cateva luni va angajati si reusiti sa va redresati cu creditul.
Succes!