avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Al treisprezecelea salariu intra la recalcularea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Al treisprezecelea salariu intra la recalcularea pensiei?

Al treisprezecelea salariu intra la recalcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 16 Octombrie 2023
La acest moment nu intra in baza de calcul a pensiilor.
Vorbiti de perioada de dinainte de 01/04/2001.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia nr. 19 din 10 decembrie 2012 - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în interpretarea şi aplicarea prevederilor art. 2 lit. e) şi art. 164 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 19/2000 şi pct. V din anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 4/2005, a admis recursul în interesul legii şi a stabilit că sporurile şi alte venituri suplimentare realizate anterior datei de 1 aprilie 2001 vor fi luate în considerare la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public dacă au fost incluse în baza de calcul conform legislaţiei anterioare, sunt înregistrate în carnetul de muncă sau în adeverinţele eliberate de unităţi, conform legislaţiei în vigoare, şi pentru acestea s-a plătit contribuţia de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in interesul legii, recurs iccj-decizia nr. 19 din 10 decembrie 2012 rududoo rududoo A. Decizia nr.19/10.12.2012 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie privind recursurile in interesul legii, referitoare la interpretarea si aplicarea ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie, adeverinte cu venituri in acord domino1 domino1 Buna ziua, Se mai poate cere recalcularea pensiei in baza unor adeverinte noi din care reiese ca am obtinut in perioada lucrata venituri in acord, neluate ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu acord global iulius dogan iulius dogan Buna ziua De curand am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Am observat ca adeverintele depuse la casa de pensii cu sumele obtinute prin ... (vezi toată discuția)