avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Un teren agricol obținut de moștenitori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Un teren agricol obținut de moștenitori în 1998 ...

Bună ziua
Un teren agricol obținut de moștenitori în 1998 prin certificat de la arhivele statului, figurand in dosarul cu donării cnf HCM 308/ 1953.
În anii următori 2000-2003 sunt semnate fise de punere în posesie în care se menționează ca sunt proprietar pe terenul respectiv, procese verbale cu amplasamentul terenului și schita cu vecinii terenului- acte întocmite de Comisia locala și Primarie și Consiliul Local, dar nu a fost eliberat titlul de proprietate în tot acest timp si primaria a acceptat contractele de arenda în cei 20 ani.
Din 2022 la registrul agricol nu mai vrea sa recunoască ca valabil nici un act din cele pe care le am și refuza sa îmi elibereze titlul de proprietate, nu mai accepta sa inregistreze prelungirea contractului de arenda.
Motivație - actele nu sunt valabile și trebuie sa renunț ca nu exista pământul acela- asta în condițiile în care a fost lucrat, dat în arenda cu contracte înregistrate la primărie.
Conform legii 123/2023 as putea întra în posesia titlul de proprietate?
Ce demersuri ar trebui sa fac?

Cel mai recent răspuns: RalucaB23 , utilizator 18:45, 18 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa așteptați 20 de ani ci sa rezolvați.in instanta.Cautati.un av din zona respectiva specializat în fond funciar și demarati o acțiune prin care sa obțineți TP.
Îmi puteți recomanda pe cineva pentru zona Ialomița?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu trebuia sa așteptați 20 de ani ci sa rezolvați.in instanta.Cautati.un av din zona respectiva specializat în fond funciar și demarati o acțiune prin care sa obțineți TP.

Întrebați și. Dvs în zona respectiva pe la Barou rude ,cunostiinte ,primarie, e varianta cea mai sigura.

Din păcate în zona respectiva nu mai sunt rude și nici nu cunosc pe nimeni
O sa întreb la Barou
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Întrebați și. Dvs în zona respectiva pe la Barou rude ,cunostiinte ,primarie, e varianta cea mai sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! bunicul meu a fost deposedat abuziv de un teren agricol ... diana cernea diana cernea Buna ziua! Bunicul meu a fost deposedat abuziv de un teren agricol in baza HCM 308/1953 (hotarare prin care a fost fortat sa ”doneze” statului terenul ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate teren hcm 308/1953 vlr_bucur vlr_bucur Am descoperit recent,dupa mai multe investigatii la arhivele statului si la primaria localitatii in care se afla terenul (consultare registru agricol) ca ... (vezi toată discuția)
Legea fondului funciar modificata de legea 123/15.05.2023 as ... diana cernea diana cernea Legea fondului funciar modificata de Legea 123/15.05.2023 As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru ca persoanele (mostenitorii) ... (vezi toată discuția)