Am si eu o intrebare in legatura cu o pensie de urmas pentru mama mea de pe urma tatalui meu decedat.
Ideea este in felul urmator:Mama a implinit varsta de 60 de ani de curand, parintii au fost casatoriti peste 40 de ani,
tatal a decedat in anul 2018 fiind deja pensionar pe caz de boala am impresia din ce stiu.
Intrebare:se poate ca mama se beneficieze acum de pensia de urmas?sau la varsta de 62 de ani ?ea este casnica si nu are asa multi ani lucrati cum avea tatal meu
de aceea ma gandeam ca poate opta pentru pensia lui.
Cum se procedeaza si cand ar trebui facute demersurile ?
Daca mama se recasatoreste in acte dar isi pastreaza numele poate pierde dreptul la pensia de urmas ?
Trebuie să aleagă mama dumneavoastră ce vrea, ori vrea pensie de urmaș și să trăiască văduvă, ori vrea să se recăsătorească.
Dacă se recăsătorește nu poate avea dreptul la pensie de urmaș, decât după noul soț când va deceda acesta, doar dacă va muri înaintea ei.
Mai luati in calcul , stimate Ianis89 , ca pensia de urmas este de 50% din pensia care i s-ar cuveni decedatului . Prin urmare , atunci cand va veni vremea , mama va avea posibilitatea sa opteze intre pensia proprie si cea de urmas . Asta , daca isi va pastra statutul de vaduva si nu va trece la cel de persoana casatorita , neavand nici o importanta ce nume poarta , CNP-ul conteaza .
Pensie
VERONICA56
Mama mea are pensie de agricultor in valoare de 160 ron si as vrea sa stiu daca poate lua si pensie de urmas dupa tatal meu .Se pot cumula cele doua pensii ... (vezi toată discuția)