avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren cu litigiu inscris in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren cu litigiu inscris in CF

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu un teren pe care ar trebui sa il mostenesc de la tatal meu decedat. Terenul in cauza face obiectul unui litigiu inscris in cartea funciara in zona "B. Partea II. Proprietari şi acte", in baza unui certificat de grefa emis de judecatorie sub urmatoarea forma: "Se noteaza litigiu in baza certificatului de grefa emis in dosarul [...] privind pe reclamant [...] si parat [...], avand ca obiect succesiune"

Mentionez ca in zona de sarcini a cartii funciare nu exista mentiuni si am toate actele de proprietate de la tatal meu, inclusiv cadastru si intabulare.

Intrebarea ar fi: este acesta un motiv de a fi refuzata includerea acestui teren in cadrul bunurilor imobile din masa succesorala ce face obiectul succesiunii dupa tatal meu? Nu ar trebui sa mostenesc impreuna cu terenul si procesul in care acesta se afla?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:49, 19 Octombrie 2023
Nu, pentru ca terenul respectiv deja face obiectul unei succesiuni în instanță (astfel cum apare la sarcini).
După cine se dezbate succesiunea în instanță?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

raluk0207 a scris:

Nu, pentru ca terenul respectiv deja face obiectul unei succesiuni în instanță (astfel cum apare la sarcini).
După cine se dezbate succesiunea în instanță?

Mentiunea citata de mine in intrebare nu apare la sarcini, ci la sectiunea "B.Proprietari si acte".

Succesiunea la care se face referire este cea a reclamantei care sustine ca terenul nostru cadastrat incalca partial amplasamentul terenului pe care ea ar trebui sa il mosteneasca de la mama sa. Terenurile sunt vecine si cel al reclamantei nu are cadastru, ea bazandu-se in proces pe niste repere locale istorice.
Răspunsul e ca pana la finalizarea procesului, nu poate fi inclus terenul respectiv în masa succesorala.
Nu știți ce va decide instanța.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Crismirel Crismirel Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)