avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata vrea sa ne dea afara pe mine, pe mama si pe sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata vrea sa ne dea afara pe mine, pe mama si pe sotia mea care ...

Tata vrea sa ne dea afara pe mine, pe mama si pe sotia mea care toti avem adresa aia in buletin si am construit la casa, el este pe contractul de casa, ce este de facut ca sa ramanem in casa, fara sa mai avem treaba cu el ?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
SVDA, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:40, 19 Octombrie 2023
Nu puteți rămâne forțat în casa lui, dacă el vrea să vă evacueze.
Cel mai potrivit ar fi să mergeți în chirie.

Adresa din buletin n-are nici o valoare, cine este proprietar pe casă contează.

Poate apela la instanța de judecată, și să vă evacueze forțat cu poliția.
Daca ați renovat casa, îi puteți cere un drept de creanță.

Cu mama e ceva mai complicat, că trebuie prima dată să divorțeze, ca să o poată evacua.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
Dapix, utilizator
daca vrea sa o dea afara si pe mama dvs, adica pe sotie este clar ca urmeaza divortul. imobilul este cumpsarat in timpul casatoriei sau este bunul propriu al tatalui dvs de cand era neinsurat?
daca este bun dobandit in timpul casatoriei, la divort mama dvs sa ceara si partajul cu atribuirea catre ea a imobilului in natura iar tatal despagubit prin sulta. totodata interveniti si dvs cu probe asupra investitiei facute in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Divort Antonia Laura Antonia Laura Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart ... (vezi toată discuția)
Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)