Buna
Printr-un concurs de imprejurari am ajuns in postura de a tine un curs legat de un limbaj de programare. Cursul este organizat de o firma specializata in cursuri, iar la sfarsitul cursului materialele de curs (textul cursului si codul sursa aferent) sunt distribuite cursantilor. Materialele sunt in intregime creatia mea.
Intrebare:
Cum pot sa protejez aceste materiale de curs? Concret, ma refer la modul in care pot sa oblig firma respectiva sa nu foloseasca materialele fara acordul meu, si cum pot determina cursantii sa nu distribuie materialele de curs? (stiu ca un control strict este imposibil, dar macar din punct de vedere legal ma intereseaza cum se poate face asta).
Nu prea aveti ce sa faceti... Eventual sa inscriptionati fiecare CD sau suport pe care se afla cursul, ca este protejat de legea drepturilor de ator.
Dar concret nu aveti ce face, numai daca sa zicem gasiti o persoana care distribuie mai departe cursurile dvs. si sesizati ORDA despre aceasta.
Microsoft ce vi se pare ca face?:) nimic ca nu prea are ce, de aceea sunt atatea softuri pirat pe PC-uri personale.
Eventual dpdv tehnic puteti face CD-urile cu cursurile sa nu poata fi copiate.