avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Vă supun atenției următoarea situație; ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Vă supun atenției următoarea situație; Locuiesc ...

Bună ziua!
Vă supun atenției următoarea situație;
Locuiesc într-un bloc proprietate particulară care are la parter, pe peretele exterior, tablou de branșament la curent electric. În apropiere se construiește un bloc s+ p+4e+5 retras ( parcare subterană cu elevator , spații de birouri și 7 apartamente ) de către un dezvoltator imobiliar .Eon-ul vrea să branșeze acest bloc de la panoul de branșament al blocului în care locuiesc deși pe terenul pe care se construiește blocul a fost un alt imobil racordat la rețeaua electrică. Pentru a face acest branșament trebuie stricate, scările de la intrarea în bloc, trotuarul , aleile pe care se realizează accesul în scările de bloc care sunt proprietate privată și spatial verde. Lucrarea se face fără acordul locatarilor pe motiv că eon-ul are drept de servitute. Locatarii nu sunt de acord cu această lucrare deoarece trotuarul betonat, și aleile asfaltate au fost reparate pe banii lor , iar reparațiile eon-ului se fac în bătaie de joc.
Întrebare:
Cum putem împiedica efectuarea acestei lucrări , având în vedere dispozitiile art. 44 alin. (1) teza a doua din Constitutia Romaniei, republicata, prevad ca limitele si continutul dreptului de proprietate sunt stabilite de lege iar cele ale art. 136 alin. (5) din acelasi act normativ consacra caracterul inviolabil al proprietatii private, ”in conditiile legii organice”.

Alte discuții în legătură

Ce entitate suporta costul bransament enel distrus? Liviu_B Liviu_B Buna ziua, Am gasit acest forum cu ocazia a diverse cautari, iar acum va cer sfatul in privinta unui eveniment nefericit destul de costisitor. In speta, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Ref. terenul din jurul blocului liliann liliann Va rog sa-mi spuneti : - care este marimea suprafatei de teren din jurul unui bloc si asupra careia Asociatia de locatari are drept de proprietate. Unii ... (vezi toată discuția)