avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ref. terenul din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ref. terenul din jurul blocului

Va rog sa-mi spuneti :
- care este marimea suprafatei de teren din jurul unui bloc si asupra careia Asociatia de locatari are drept de proprietate. Unii colegi mi-au spus ca ar fi de 1 metru sau 90 cm.
Dar am citit pe un forum ca de fapt terenul din jurul blocului este proprietatea Consiliului local, si numai trotuarul de langa bloc ar fi proprietatea locatarilor blocului.
Cum este bine?
- Care este actul normativ prin care sunt mentionate aceste aspecte?
- care sunt exceptiile pentru care aceasta limita poate fi incalcata (de ex. bransamentele de gaze, apa, electricitate ajung pana aproape de bloc)
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
liliann, utilizator
Cel mai recent răspuns: liliann , utilizator 08:56, 9 Martie 2009
Asociatia de proprietari are un drept de proprietate asupra terenului de sub bloc si asupra terenului din jurul blocului pe o latime de 90 cm. Acest lucru il puteti constata si dv. dintr-un extras de cf pentru apartamentul dv. de unde veti vedea care este suprafata de teren totala sin care dv. aveti o cota-parte. Apoi puteti masura perimetrul blocului, calculati suprafata terenului de sub bloc iar diferenta pana la suprafata inscrisa in cf reprezinta "banda" de o anumita latime pe tot perimetrul blocului, respectiv trotuarul de langa bloc.
Terenul ce inconjoara suprafata de teren a asociatiei face parte din domeniul public.
Branşamentele de apă, gaz, energie electrică se află pe domeniul public până la intrarea pe domeniul privat al asociaţiei. Din acest motiv, furnizorii de utilităţi vor face reparaţii sau îmbunătăţiri ale magistralelor de pe terenul public cu acordul Primăriei şi pe cheltuiala proprie, iar după intrarea pe terenul asociaţiei, reparaţiile se fac la cererea asociaţiei sau cu acordul acesteia şi pe cheltuiala acesteia. ;)
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Mai am o intrebare, va rog : In ce act normativ este stipulat ca : Asociatia de proprietari are un drept de proprietate asupra terenului de sub bloc si asupra terenului din jurul blocului pe o latime de 90 cm.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema radet netya netya in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, spatiu care apartine de bloc mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Sunt interesat de urmatoarele aspecte pentru care as dori cateva lamuriri poate si cateva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la ... IvanAlex IvanAlex Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la parterul blocului opereaza o firma de birotica unde au un spatiu de depozitare; - acestia au ... (vezi toată discuția)