avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie de la vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie de la vecinul de deasupra

Asi dori o Informație dacă se poate.Recent vecina de deasupra s-a inundat bine înțeles inundându-ma si pe mine . Problema cea mai mare e ca eu am spatiu comercial acolo cu îmbrăcăminte, apa depășind 15 cm pe pereți curgea puhoi si pe la întrerupătoare ,prize etc.
Varul pe pereți a inflorit si o parte din marfa e uda de câteva zile tin magazinul inchis eu plătind chirie la acest spatiu. Vecina care ma inundat e plecata in Germania lasand cheia la o dna sa se uite din cand la ap. Am contactato telefonic sa i spun ce i de făcut, cine imi zugrăvește, intalatia electrica cine o repare hainele sunt ude, si mi a raspuns ca nu i vina ei e a instalatorului care ea montat caloriferu.
ÎNTREBAREA MEA ESTE DACÃ POT FACE CEVA SA MI RECUPEREZ PAGUBELE FACUTE IN MAGAZIN.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:57, 30 Ianuarie 2010
Bineinteles ca puteti face ceva.
O dati in judecata.
O puteti chema în judecată pentru obligatia de a face. Aveti grija să adunati probe în dovedirea prejudiciilor, faceti poze, păstrati marfa distrusă, etc . Atentie să nu depăsiti termenul de un an de la constatarea prejudiciului, fiind o actiune personală să nu se prescrie dreptul la actiune. Succes!
in cazul dvs este bine sa o chemati in judecata, cu citarea ei in Germania.
urmeaza sa-i cereti repararea instalatiei care a provocat inundatiam, apoi ii veti cere repararea zidului,peretilor, ori zugravirea ori cereti bani pt zugravit si alte daune, in functie de valoarea marfii deteriorate si de timpul in care ati tinut magazinul inchis, pierzand clienti dar achitatn si chiria degeaba.
Intocmiti dovada legala care sa ateste situatia de fapt,ca se datoreaza exclusiv deficientelor existente la instalatia din apartamentul persoanei plecate in strainatate.
Totodata intocmiti PV cu prejudiciile cauzate la spatiul detinut de catre dvs si la bunurile existente.
Atentie sporita asupra aspectului privind statutul instalatiei care a cauzat inundarea,poate fi parte comuna sau individuala,functie de care responsabilitatea revine asociatiei sau proprietarului.
Avand in vedere ca proprietarul nu este in localitate ,este de preferat sa instiintati oficial asociatia de proprietari,care legal in cazuri de urgenta poate dispune masuri de intrare in apartamentul in cauza .
In caz ca instalatia apartine proprietarului ,daca detineti telefonul puteti sa ii comunicati ca daca nu achita contravaloare prejudicii ,urmeaza sa demarati obligarea lui la plata prin instanta de judecata
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
@chic74
Pai tocmai Dv. care sunteti avocat ne intrebati ce aveti de facut?
Daca sunteti proprietarul magazinului puteti obtine daune fie in justitie, fie prin buna intelegere cu proprietarul cand va reveni din Germania. Cred ca puteti obtine aceste daune pentru apartament....
....dar Dv. vreti si pentru marfa ...si pentru afacere?
Nedumerirea mea este cum de nu aveti o asigurare pe aceasta marfa...nu mai zic de apartament, ca poate as zice mult. Dar ca si comerciant ar fi fost normal sa aveti aceasta asigurare.

@ynocentta
Nu are treaba asociatia aici, pentru ca daca mai cititi o data mesajul veti descoperi printre cuvinte ca e vorba de o lucrare la un calorifer din apartament. :console:

Alte discuții în legătură

Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)