avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Suportarea costului biletului de avion (personal ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Suportarea costului biletului de avion (personal extracomunitar), beneficiu sau nu?

Buna ziua!

Urmeaza sa angajam personal extracomunitar. Le vom asigura anual o calatorie cu avionul catre tara de origine, tur-retur (Romania-Liban si retur).
Acest lucru il vom mentiona in CIM.

Intrebarile sunt:
-se considera beneficiu?
-daca este beneficiu, se inregistreaza in statul de plata valoarea biletului de avion si se aplica contributii si impozit?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:59, 24 Octombrie 2023
daca se incadreaza in plafonul de 33% din salariul brut nu sunt impozabile si fara contributii :

" d) contravaloarea serviciilor turistice şi/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă, regulamentul intern, sau primite în baza unor legi speciale şi/sau finanţate din buget, în limita unui plafon anual, pentru fiecare angajat, reprezentând nivelul unui câştig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate; "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata pt salariatii societatii loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua, Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati. Cheltuiala este deductibila pentru societate? ... (vezi toată discuția)
Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate ... ani_burian ani_burian Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate la rude (fiica) si prezinta la intoarcerea din concediu doar documente justificative pentru ... (vezi toată discuția)
Decontarea serviciilor turistice in 2022 alina.gandore alina.gandore Se va beneficia si in anul 2022 de decontarea serviciilor turistice si/sau de tratament conform codului fiscal art. 76 alin. (4) lit. a)? Stiti cumva daca au ... (vezi toată discuția)